Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24 Hours

41. ADAC Zürich 24H Nürburgring - preview

24 Hours 
16/05/13 


I den kommende weekend vil en af årets absolut største motorsportsbegivenheder blive afviklet. Det drejer sig om det berømte 24 timers løb på Nürburgring.
Set med danske øjne bliver der skam noget at følge med i, for med hele 8 danske kørere på plads i deres respektive biler, er der al mulig grund til at følge med.
 

Fans og kørere kan næsten ikke vente. Om ganske få dage startet et af verdens hårdeste motorløb på en af verdens hårdeste motorbaner. Det er selvfølgelig Nürburgring der indbefattet med Nordsløjfen er kendt som det grønne helvede. Mod sædvane så starter løbet i år først om søndagen og afsluttes selvfølgelig derfor om mandagen. Der kommer kørere fra stort set hele verdenen og altså også 8 fra Danmark.


(Foto: Natascha Theisen)

Start #7 er en af Aston Martin Racing racerne. I denne Vantage GT3 sidder Allan Simonsen som sammen med Darren Turner, Stefan Mücke og Pedro Lamy skal søge at bringe denne til sejr.

Start #9 er en Mercedes AMG SLS GT3 fra Black Falcon teamet. Her har Nicki Thiim fået plads som nogen ret prominente navne. Det er Bernd Schneider, Jeroen Bleekemolen og Sean Edwards. Men rent faktisk er det dobbelt arbejde for Nicki Thiim i denne weekend. Udover deltagelsen i 24 timers løbet, så er der også en afdeling i den tyske Porsche Carrera Cup som afvikler en afdeling i deres mesterskab. Porsche Carrera Cup Deutschland har altid været med på programmet i forbindelse med 24 timers løbet.

"Nordsløjfen er så absolut min favoritbane, og jeg ser virkelig frem til at køre race her igen. 24 timers løbet er et af dette års helt store højdepunkter for mig."


Nicki Thiim
(Foto: Natascha Theisen)

Start #17 tilhører Farnbacher Racing. Ikke uventet er det her at vi finder ADAC GT Masters køreren Christina Nielsen. Dette års løb bliver det første 24 timers løb for Christina Nielsen. Hun skal denne gang dele én Porsche 997 GT3 R med Leh Kehn og Thomas Pivoda.

"Jeg er meget spændt på det her for det er første gang at jeg skal deltage i et 24 timers løb. Jeg er glad for at skal køre for Farnbacher Racing for så er jeg hos et team jeg kender godt og ved hvordan de arbejder.
Målet er at få mere erfaring og udbygge mine evner som racerkører, men selvfølgelig har vi også en plan om at fuldføre og lave et så godt resultat som muligt."


Christina Nielsen
(Foto: Natascha Theisen)

Start #40 sidder på en bil fra Pinta Team Manthey. Teamet kører i en Porsche 997 GT3 R. I denne bil kører Michael K. Christensen der skal dele den med Michael Illbruck, Robert Renauer og Klaus Bachler. Michael K. Christensen kører normalt i Porsche Super Cuppen, hvor Nicki Thiim er en af de hårde modstanderen.


Michael Christensen
(Foto: Natascha Theisen)

Udover de ovennævnte deltager også Niels Borum som deltager i en BMW M3 E36 med #190. Michael Juul og Claus Groning deltager i hver deres Renault Clio med startnumrene henholdsvis #14 og #142. Og så selvfølgelig veteranen over dem alle - og far til Nicki. Det er selvfølgelig Kurt Thiim der er tale om her.


Niels Borum
(Foto: Natascha Theisen)

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Nürburgring
  • 20/05/13 - Nürburgring - 24 Hours
  •