Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Porsche LMP vil sejre

FIA WEC 
20/05/13 

World Endurance ChampionshipNu nærmer vi os årets 24 timers løb på Le Mans, og vi kommer til at blive vidne til Porsches genindtræden på scenen med en fabriks bil. Teamet hedder Team Manthey Porsche AG og de kommer til start med to 911 RSR i GTE Pro klassen.
 

Der er ingen tvivl om at dette kun er første skridt på vejen hen mod Porsches genindtræden på LMP scenen. Porsche kalder det selv "Mission 2014. Our return" og de har netop offentliggjort et micro site med adressen Mission 2014. Our return (http://www.porsche.com/microsite/mission2014/uk.aspx?ws=1 )

Porschen som vi skal kigge på i år er en 911 RSR der skal blandt andet skal køres af Romain Dumas og Timo Bernhard, der vandt 24 timers løbet i 2010, i en Audi R15 TDI.

Porsche ønsker selvfølgeligt at få en mængde information ud af fabriks bilen, som de håber på at kunne genbruge i udviklingen af 2014 LMP bilen, og der er slet ikke nogen tvivl om at Porsche går ind til dette projekt med ét forkromet mål, og det er sejr.

Porsche har tidligere vundet 16 overall sejre på Le Mans, og de sigter helt sikkert efter flere af slagsen med den nye bil. Den som danskerne nok husker bedst, er nok sejren fra 1997 hvor Michele Alboreto-Stefan Johansson og Tom Kristensen vandt løbet i en TWR-Porsche. Og så har der selvfølgelig den kendte 917 model.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Porsche LMP vil sejre
  •