Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

DTC-feltet kører race ved by-løbet i Aarhus 18. og 19. maj

DTC 
15/05/13 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipDet er første gang nogensinde, at DTC kører et klassisk gadeløb, der traditionen tro er lig med intens spænding og tætte racerdueller.
 

Jan Magnussen startede sæsonen i Danish Thundersport Championship samme sted som han sluttede den, nemlig i toppen af tabellen. Efter en fjerdeplads og en overraskende sejr i åbnings weekenden på Padborg Park er sidste års Auto-G DTC mester igen på duksepladsen i mesterskabs stillingen.


Magnussen er i front af DTC-mesterskabet efter sejr i åbningsweekenden

Mens Jan Magnussen fik en perfekt start på sin DTC-sæson, havde flere af de nærmeste konkurrenter en blandet weekend. Veteranen John Nielsen var hurtigst i træning, kvalifikation, Super Pole og løb 1, men i løb 2 måtte han indkassere to strafbaner for påkørsel af Casper Elgaard. Sidstnævnte fik en ufrivillig snurretur, men demonstrerede efterfølgende imponerende kørsel op gennem feltet og trods skuffelsen over at blive fravristet muligheden for løbets sejr, er den tidligere firedobbelte DTC-mester nummer to i mesterskabet.

”Jeg er skuffet og ærgerligt over at blive frataget min mulighed for at kæmpe om sejren. Jeg havde farten til at vinde, og det skal revancheres i Aarhus, hvor der bliver hård kamp om podiets øverste trin. Alle vil gerne vinde et prestigefyldt by løb, jeg vil bare vinde mere end de andre,” fortæller en tændt Casper Elgaard.

Også Dennis Lind viste imponerende kørsel i åbnings weekenden, men ligesom John Nielsen var heldet ikke på hans side, da en mindre brand under motorhjelmen på hans Camaro-racer i løb 2 resulterede i nul point på kontoen.

Således er det en Jan Magnussen i topform, der møder de bedste danske og norske racerkørere til anden afdeling af Danish Thundersport Championship i forbindelse med Classic Race Aarhus i kommende weekend 18. og 19. maj.

"Det er naturligvis den mest perfekte start på sæsonen! At gå ind i sin første løbsweekend med et helt nyt team og setup, og komme ud i den anden med en føring i mesterskabet, det kan altså ikke være meget bedre," fortæller Jan Magnussen, der ser frem til løbene i Aarhus.


Efter sejr i seneste ALMS-løb i USA er Big Mag på jagt efter tredje sejr på stribe

”At køre by løb er noget ganske særligt og plejer at være superfedt. Vi kører også på bybaner i den amerikanske Le Mans-serie, og der er altid en fantastisk stemning i gaderne. At være med til at skabe den stemning i Aarhus er noget, både jeg og teamet ser frem til.”

I den samlede Auto-G DTC stilling fører Jan Magnussen med 33 point foran Casper Elgaard, der har 30 point på andenpladsen. På tredjepladsen er norske Marius Nakken med 27, mens John Nielsen og Dennis Lind har henholdsvis 20 og 17 point på sjette- og syvendepladsen.

Program for Auto-G DTC ved CRAA:

 • Fredag den 17. maj – Træning kl. 18.35
 • Lørdag den 18. maj – Tidtagning kl. 09.30
 • Lørdag den 18. maj - Heat 1 kl. 14.50
 • Søndag den 19. maj - Warm up kl. 12.20
 • Søndag den 19. maj – Heat 2 kl. 15.40
  Læs mere om:
 • Casper Elgaard
 • Dennis Lind
 • Jan Magnussen
 • John Elgaard Nielsen
 • Mindeparken (Gadeløb)
 • 19/05/13 - Mindeparken (Gadeløb) - DTC
 •