Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Tim Svanholt og Carina Møller fører efter DM2

DM Rally 
15/05/13 

Roskilde-holdet kørte fra alt og alle i anden runde af årets DM-turnering og vandt både i klassen og generalklassementet
- Her er forklaringen på successen
 

Kampen om Danmarksmesterskabet i rally 2013 tog i weekenden en overraskende vending i turneringens anden runde, da Tim Svanholt og Carina Møller, Roskilde/Herlev, fejede al modstand til side og kørte deres Mitsubishi Lancer Evo IX i mål som vindere af Rally Den Jyske Sparekasse i Juelsminde.

Ikke alene vandt Svanholt og Møller i Division A for 4-hjulstrukne biler, men som feltets hurtigste bil vandt de også generalklassementet. For begge var det i øvrigt deres første totalsejr i et DM-rally.


Svanholt og Møller i deres Mitsubishi Lancer Evo IX

Med sejren i den jyske runde og en tredjeplads fra åbningsløbet i Slesvig for godt en måned siden har Svanholt Motorsport nu 33 point og fører dermed opgøret om Danmarksmesterskabet før den tredje af sæsonens seks runder. Den køres ved Hobro medio juni.

Normalt domineres rallysportens topklasse af kørere i rappe Peugeot 207 Super 2000-biler, men allerede i årets første runde i snestorm og på sne og isglatte veje i Slesvig, blev der vendt op og ned på tingene. Det skete da Steen Andersen og Iben Louring, Brøndby/Amager, vandt i deres Mitsubishi Lancer foran Maz Christensen og Preben Jensen, Svenstrup/Rødding, i Subaru Impreza, og med Roskilde-holdet Svanholt og Møller på den tredje podieplads.

Imidlertid udgik både Andersen/Louring og Christensen/Jensen på grund af tekniske havarier i DM-runden i Juelsminde. Opgøret stod derfor mellem Super 2000-bilerne og holdet fra Roskilde. Tempoet var højt og den mindste fejl var kostbar i tid. Selv de mindste brøkdele af et sekund talte. Roskilde-holdets totalsejr var et resultatet at en række faktorer, som gik op i en højere enhed.


Tim Svanholt

- Vi kunne nøjes med at finpudse vore noter fra sidste års DM-løb i Juelsminde, og formen var i top efter en totalsejr i et fynsk rally og en Top-5 placering i et svensk rallysprint fornylig. Bilen kørte perfekt, vort serviceteam arbejdede perfekt og samarbejdet i cockpittet var perfekt. Vi satte ikke ét hjul forkert og havde optimal fart på bilen fra den første af løbets 14 hastighedsprøver, fastslog Tim Svanholt efter triumfen i det jyske DM-rally.

Undersvejs justerede teamet på bilens undervogn for at optimere balance og vejgreb, så mens de nærmeste rivaler havde deres at slås med, styrede Svanholt og Møller den direkte vej mod sejren.


Carina Møller

- Selvom vi kørte lidt taktisk mod slutingen af løbet, holdt jeg dog skarpt øje med Christian Jensen og Ib Kragh, så vi ikke mistede for meget af vort forspring, tilføjede Tim Svanholt.

Roskilde-holdet gennemkørte de 187 prøvekilometer ud af en totaldistance på 354 kilometer i tiden 1:38:14,3 t. foran Morten Karl-Finn Thomsen, BMW M3, Svenstrup/Outrup, i tiden 1:38:29,8 t. og Christian Jensen-Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, Peugeot 207 S2000, i tiden 1:38:44,2 t. På fjerdepladsen fulgte Ib Kragh-Mie Petersen, Juelsminde, Peugeot 207 S2000, i tiden 1:38:53,6 t.


Vindere i mål i efter 354 kilometers hektiske sekunddueller.

De fire første hold sluttede med andre ord inden for det samme minut, men et forspring på 19,5 sek. var tilstrækkeligt til at sikre Tim Svanholt og Carina Møller totalsejren og to pokaler så store, at en af servicefolkene mente, at de skulle have hugget hankene af for at få plads til dem i bilen.

I betragtning af at Ib Kragh satte tiden på 12 af løbets 14 hastighedsprøver, var der for Tim Svanholt god grund at til holde øje med konkurrentens tider. Kragh sluttede 39,3 sek. efter Svanholt. Christian Jensen kunne ligeledes være en trussel, da han var næsthurtigst på fem prøver og tredjehurtigst på to, men totalt var det ikke nok til at holde trit med Roskilde-holdet, som med en enkelt undtagelse var blandt de fire hurtigste på alle løbets hastighedsprøver.


Vinderparret med pokalerne for deres hidtil første sejr i generalklassementet.

Stillingen i Danmarksmesterskabet
Division A for firhjulstrukne biler

Pl. Kørere Bilmærke Point
1. Tim Svanholt/Carina Møller Mitsubishi Lancer Evo IX 33
2. Ib Kragh/Mie Petersen Peugeot 207 Super 2000 27
3. Steen Andersen/Iben Louring Mitsubishi Lancer Evo VII 21
4. Christian Jensen/Freddy Pedersen Peugeot 207 Super 2000 17
5. Torben Sørensen/Henrik Petersen Subaru Impreza N12 16
6. Max Christensen/Preben Jensen Subaru Impreza WRX STI 15
7. Dennis Pleidrup/Claus Amstrup Mitsubishi Lancer Evo VI 11
8. Tom Pedersen/Hans Marx Opel Corsa Super 2000 10
9. Tom Odder Madsen/Jan Thomsen Subaru Impreza 9
10. Dan Pedersen/Vagn Åge Hansen Subaru Impreza N12 8

DM 3 Rally Himmerland køres i Hobro den 14.-15 juni. De tre sidste DM-runder køres i august, september og oktober.

Svanholt Motorsport


Læs mere om:
  • Tim Svanholt
  • Juelsminde
  • 11/05/13 - Juelsminde - DM Rally - DASU mesterskab
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: