Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

MAXI(mal) fitness

DM Rally 
15/05/13 

Styrkeøvelser som vist næppe er på programmet i det lokale fitnesscenter, var nogle af de udfordringer der mødte Slagelse-holdet Kim Madsen/Line Lykke Jensen, da de deltog i 2. afdeling af Danmarksmesterskabet i rally i Juelsminde. Efter 3 hastighedsprøver ud af 14 strejkede servostyringen i Peugeot'en uheldigvis, og da rallyet ydermere var det længste af alle i år, blev der masser af hårdt arbejde for hele teamet i weekenden.
 

Lange overarme
"En bil som vores er i forvejen krævende at styre, og jeg skal hilse og sige at den ikke bliver nemmere at tøjle når vi må undvære servostyringen. Servicefolkene arbejdede på højtryk, men havde desværre ikke mulighed for at reparere servoen undervejs, så vi valgte at få det bedste ud af situationen og fortsætte i så højt tempo som muligt. Selv om mine arme blev længere og længere undervejs, kørte vi paradoksalt nok hurtigere end nogensinde før, så jeg kan ikke lade være med at tænke på hvad det kunne være blevet til", lyder det fra en træt men dog tilfreds Kim Madsen. Flere gange i løbet af lørdagen kørte den iltre Peugeot 306 Maxi på tider, som var hurtigere end mange af de 4-hjulstrukne biler som normalt har en konkurrencemæssig fordel.


Kim Madsen og Line Lykke var bogstavelig talt flyvende i Juelsminde.

Kørte flot 2. plads i hus
Allerede på første prøve i løbet viste Kim og Line meget lovende takter med en generel 3. plads. Dette tydede på at chancen for et topresultat var inden for rækkevidde. Dagen igennem kørte de flere hurtige tider, og på trods af udfordringerne med servostyringen lykkedes det at styre Peugeot'en ind på en samlet 5. plads og en flot 2. plads i klassen "Tunet National" for 2-hjulstrukne rallybiler. Vinder af klassen blev den tidligere danmarksmester Morten Karl i BMW som var ca. 1 minut foran. Til gengæld blev den forsvarende mester Suzuki-køreren Kenneth Madsen denne gang distanceret med 22 sekunder. Samlet set er Kim Madsen/Line Lykke Jensen stadig på 2. pladsen i kampen om DM, kun 4 point efter Kenneth Madsen.


Der var grund til smil og skål i champagne efter 180 km fuld gas med en servostyring der strejkede.

Samarbejdet fungerede perfekt
"Samarbejdet mellem Line og mig er jo stadig relativ nyt, og når man ser bort fra de specielle betingelser i Tyskland, var det her det første rigtige rally som vi kører sammen. Hun har en stor andel i at vi leverede som vi gjorde i dag, for noterne ramte helt plet og derfor kunne vi hele dagen igennem holde det høje tempo", udtaler Kim.

Næste gang teamet skal i aktion bliver om en måned ved 3. afdeling af DM, som rykker en tand nordpå i det jyske. Den 14. og 15. juni køres Rally Himmerland i Hobro, og her er der lagt op til en ny spændende dyst i kampen om årets DM-titel.


Læs mere om:
  • Kim Madsen
  • Juelsminde
  • 11/05/13 - Juelsminde - DM Rally - DASU mesterskab
  •