Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

KZ2

Norske asfaltbank på Ring Djursland

KZ2 
15/05/13 

- i Kart Formula KZ2 Long Circuit
Det er første gang i Nord Europa at der afvikles en løbsserie for karternes formel 1 på langbane. De små hidsige bæster er bestykket med en 2 taks, 125cc, 6 gears, 40 hk’s motor og firehjulsbremse. De er hurtige…..51.665 lyder tiden på.
 

Verdens mindste F1 klasse: KZ2 havde sat hinanden stævne på Ring Djursland i den nylig overstået weekend.

Løbet blev afviklet i et særdeles positivt samarbejde med DMKA & AMK og kun de store motorcykler i klassen Superbike + Superstock 1000, kunne køre hurtigere end KZ2.


Lige før trapperne.
(Foto: Lars Søby)

Lørdagen blev brugt til warm-up, opsætning og i særdeleshed dyseing, som Frode fra GP Racing tog sig af og der var noget at se til. Alle deltagere fik et tjek. At være karburator manager er noget af et job, da bilbanerne er ca 450 meter længere en de største kart baner, hvilket svarer til langsiden på en bilbane og der bliver kørt meget mere Flatout med max tophastighed på ca 160 kmt.

Det er i svingene at KZ2 har sin force, men det kniber, at følge med de store motorcykler ned af langsiden. Til super kart i København blev 2 rammer bukket pga afkørsel og i Rødby var det 3-4 rammer som blev gjort ukampdygtige. På Ring Djursland havde vi ingen afkørsler. Hvornår har du sidst været til et kartløb, hvor der ikke har været en eneste afkørsel?

Michael Bo Andersen (24) snuppede P1 i tidstagningen & første heat, sidst på lørdagen, skarpt fulgt af Norske Chris-Robin Kalmo Funder (63). Henrik Højman (176) fik kun tid til warm-up, han måtte rejse tidligt hjem og deltage i en konfirmation og kunne derfor ikke deltage i tidtagningen og heat 1.


De åndede hinanden i nakken.
(Foto: Lars Søby)

Chris-Robin Kalmo Funder (63) fik lidt hjælp af Frode & Cliff/GP. Gik 17 dyse numre ned. Det hjalp! Chris-Robin Kalmo Funder (63) satte tiden på warm-up søndag formiddag og var klar til heat 2 ! Søren Bild var lidt kreativ i starten, men det var Torben Hansen, der fik én over nakken på + 10 sekunder.

Det blev en herrefight, hvor Michael Bo Andersen (24) tog starten med Chris-Robin Kalmo Funder (63) 5 længder efter, men stille og roligt kom Chris-Robin Kalmo Funder (63) op til Michael Bo Andersen (24) og hvilket race. Det er altså herligt når P1 & P2 bytter plads 2 gange pr. omgang, så er der noget at se på, det var ”ræser-løv”, når det er bedst. Michael Bo Andersen (24) ”glemte” at lukke af på næstsidste omgang og Chris-Robin Kalmo Funder (63) løb med P1.

Der var i den grad lagt i kakkelovnen til finalen. Pludselig bliver en lille pige efterlyst over højttaleranlægget. Hun havde sat sig til at sove i en reserve kart nede hos GP, som var stillet lidt af vejen. Som hun sagde til sin mor ”Det var et godt sted at sove!” (Red: Et tidligt talent på vej?).


Vinder Norske Chris snuppede sejren på RD.
(Foto: Lars Søby)

Finale

Tørt og sol. Chris-Robin Kalmo Funder (63) skal starte P1 med Michael Bo Andersen (24) på P2. Chris-Robin Kalmo Funder (63) misser starten og ryger 5-6 pladser ned, Michael Bo Andersen (24) smuttede…..og kører fra spids. Chris-Robin Kalmo Funder (63) når op til Michael Bo Andersen (24) da halvdelen af heatet er gået som er på 10 minutter +1 omgang og festen starter igen, de bytter plads 2-3 gange pr omgang.

På andensidste omgang bremser Chris-Robin Kalmo Funder (63) 3-4 meter for sent for enden af langsiden, karten sejler under nedbremsningen, men Chris-Robin Kalmo Funder (63) holder den, taber 3 meter til Michael Bo Andersen (24) og så går jagten på sidste omgang, Michael Bo Andersen (24) er P1, så er det Chris-Robin Kalmo Funder (63) der er P1, hele tiden er det visa-versa og i opløbskurven når Chris-Robin Kalmo Funder (63) forbi med et krølhår og vinder. Alle på Ring Djursland begynder at trække vejret igen.


De 2 kamphaner Chris & Michael.
(Foto: Lars Søby)

Mads Bild (463) satte i øvrigt næsthurtigste tid i heatet, men fik desværre en defekt på vandpumpen, men de går stærkt de Votex motorer….når de kan holde. Et race vindes hjemme på værkstedet og tabes ude på banen. Henrik Højman (176) som ikke deltog om lørdagen blev kun P5, well-done.

P1 63 Chris-Robin Kalmo Funder 11:32.151 – 51.665 (Vortex)
P2 24 Michael Bo Andersen +0.070 (TM 10)
P3 126 Nicolai Petersen +8.771 (TM 10)

Alle deltagere, ung som gammel (fra 18 til 63), nød at køre på Ring Djursland og tak til alle der medvirkede og vi nød tørvejret hele weekenden.

Team KZ2
Lars Søby


Læs mere om KZ2 her:
www.kz2.dk
Læs mere om:
  • Ring Djursland
  •