Road Racing

Tirsgaard brødrene høstede pokaler i bakkerne

Road Racing
15/05/13

Martin Speed of Light 2 kørere brødrene Steven og Simon Tirsgaard deltog på Ring Djursland i 3 løb af DM i Road Racing i den store klasse Superstock 1000 på deres BMW S 1000 RR maskiner.
Steven fik 1. plads og 2 placeringer som nr. 2, mens Simon indtog 2 tredje pladser og 1 placering som nr. 4.

Vi var heldige med tørvejr til alle løb, men vi fik noget af en overraskelse, da vi kom til den 1750 meter lange Ring Djursland fredag eftermiddag, hvor vi bemærkede 2 store køretøjer på banen, der var i færd med højtryksspuling af banen, da et arbejdskøretøj havde lagt et bredt oliespor rundt på det meste af banen. De blev heldigvis færdig med rengøring af banen natten til lørdag.

Steven og Simon Tirsgaard
(Foto: fototom.dk)

Tidtagningen lørdag sluttede med en startplacering som nr. 3 til Steven og en 4. plads til Simon. Inden for de sidste 5 minutter af tidtagningen skulle Steven forsøge at sætte pole tid, men det lykkedes ikke, da han skred ud i svinget ud mod skoven på bagsiden af banen, hvorefter forsøget blev ødelagt.

Det første løb lørdag blev vundet af Jan Jespersen med Steven Tirsgaard på 2. pladsen og Simon Tirsgaard på 4. pladsen efter Ulrik Nielsen. Der blev virkelig presset fremme i front, hvor Steven var 185 tusindedel efter Jan Jespersen i mål.

Søndagens første løb var over 7 meget intense omgange, hvor Steven indtog 1. pladsen med Jan Jespersen på 2. pladsen og Simon som nr. 3. Alle 3 kørere var inden for 600 tusindedel af 1. sekund i mål og undervejs var der meget tætte dueller mellem kørerne.

Steven Tirsgaard

Det sidste løb søndag endte med sejr til Jan Jespersen foran Steven og med Simon på 3. pladsen. Undervejs i løbet var der en meget tæt duel mellem Steven og Jan, men på 3. sidste omgang kom Steven i klemme med en kører de overlappede med 1 omgang, hvorefter Jan fik et forspring, som Steven ikke kunne hente.

En forholdsvis tilfredsstillende 2. afdeling af DM på den meget korte og kuperede bane på Ring Djursland. Simon klarede sig meget tilfredsstilende trods den manglende erfaring med den meget specielle bane med de meget korte langsider.

Det var et rigtig godt arrangement af AMK med mange tilskuere på bakkerne og skråningerne både lørdag og søndag. Vi havde besøg i teamet af sponsorer med gæster, og det er hver gang en fornøjelse at være vært for dem. Kørerne på banen giver dem helt specielle oplevelser, og i særdeleshed for dem, der aldrig har været til motorløb helt tæt på banen og kørerne, de får virkelig en oplevelse af fart og intensitet.

Simon Tirsgaard

Vi ser meget frem til 3. afdeling af DM på Padborg Park lørdag og søndag den 1. og 2. juni, hvor vi glæder os til noget godt race til glæde for både tilskuere og kørere. Det må konstateres, at kørerne virkelig medvirker til underholdningen på banen i alle klasser.