Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24 Hours

Aston Martin Racing kommer tilbage til Nordschleife

24 Hours 
17/05/13 

Allan Simonsen sigter imod sejren
Aston Martin Racing kommer tilbage til Nordschleife i den kommende weekend for at deltage i ADAC Zurich Nürburgring 24 Hours.
Bilen de kommer med er den flotte Bilstein-dekorerede V12 Vantage GT3, som blandt andet skal køres af Allan Simonsen.
 

Aston Martin har en langstrakt historie sammen med den legendariske Nordschleife. Fabrikken har bygget biler som har vundet Nürburgring 1000 km race i 1957, ’58 og ’59 and, og de har haft biler med i 24 timers løbet siden 2006.


Kan Allan Simonsen vinde på Nordschleife ?
(Foto: Aston Martin Racing)

I år kommer Aston Martin med en top trimmet V12 Vantage GT3, og deres erklærede mål er at vinde løbet, sammen med deres GT3 racing partner Bilstein,.

Aston Martin sigter højt i år, og det har indtil videre også båret frugt, idet de fører både GTE Pro og Am klassen i FIA World Endurance Championship. Aston Martin har valgt 4 fabrikskørere til at køre bilen på Nürburgring, og det er Darren Turner Stefan Mücke, Allan Simonsen og Pedro Lamy.

Der kommer mere end 200 biler til start på den knapt 26 kilometer lange Nordschleife, og det bliver ikke bare 'A Walk in the Park' for Aston Martin kvartetten, for der er 30 deltagne biler i GT3 klassen, så der bliver nok at se til i det 24 timer lange løb.


Aston Martin V12 Vantage GT3
(Foto: Aston Martin Racing)

Den Aston Martin V12 Vantage GT3 er en modificeret version af Aston Martin’s gadeversions 6.0-litre V12 engine. Bilens motor yder 600 hestekræfter og har et drejningsmoment på ikke mindre end 700 Nm. Reglerne på Nürburgring begrænser dog motoren til ’kun’ at yde 550 hestekræfter.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Allan Simonsen
  • Nürburgring
  • 20/05/13 - Nürburgring - 24 Hours
  •