Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

Morten Dons sejrede i Sverige

Sportscar racing 
14/05/13 

Ved debuten i den svenske Ginetta GT5 Challenge på Anderstorp Raceway endte Struer-køreren Morten Dons som den store sejrherre.
Allerede lørdag eftermiddag tog Morten sin første skalp, da han sikrede sig Pole Position foran teamkammeraten, Anders Gustavson, med et forspring på 0,9 sekund. Det gav blod på tanden, og første sejr kom søndag formiddag, da første løb blev kørt.
 

- Strategien efter tidtagningen var klar: Jeg skulle rykke fra starten og sikre mig et solidt forspring til resten af kørerne, og det forspring skulle altså holde helt til mål, fortæller Morten Dons, der fulgte planen og vandt sit første løb i Ginetta GT5 Challenge.


Morten Dons vandt begge sine løb på Anderstorp Raceway.
(Foto: Racefoto.se)

Søndag eftermiddag gjaldt det så et 40 minutter langt løb med indlagt pitstop. Morten kom endnu en gang godt fra start og lagde afstand til konkurrenterne og valgte at tage pitstoppet som den første kører.

- Netop som jeg kører ud af pitten, begynder regnen at falde over banen, fortæller Morten, som pludselig var 10 sekunder langsommere end konkurrenterne pr. omgang fordi hans tørvejrsdæk slet ikke kunne få vejgreb.

- Løbsarrangørerne valgte så at afbryde løbet, fordi flere andre teams slet ikke havde regndæk med, og det ville derfor blive for farligt at gennemføre resten af løbet. Det protesterede vi over, men det hjalp ikke meget.


Morten har fundet sig godt til rette i den engelske Ginetta G40 GT5.
(Foto: Racefoto.se)

Arrangørerne valgte at bruge løbsstillingen fra omgangen inden Mortens pitstop som endeligt resultat. Det betød endnu en sejr til Struer-køreren, der dog hellere ville have kørt løbet færdigt:

- Jeg havde glædet mig til det lange 40 minutters-heat, så jeg føler mig da lidt snydt … men det er også lækkert at have vundet de to første løb og føre mesterskabet!

- Ginetta-fabrikken var også repræsenteret i weekenden, og de gav udtryk for at jeg havde leveret en god præstation, så det glæder jeg mig noget over, fortæller Morten Dons.

Også teamets danske motorsportscoach, Tommy Schröter, var godt tilfreds med debutantens indsats:


En glad racerkører fra Struer.
(Foto: Racefoto.se)

- Det har været en fornøjelse at arbejde med så professionelt et team og en kører som Morten. Magic Racing har sat perfekte rammer for en god weekend, og både Morten, Anders og teamet har været gode til at arbejde sammen mod sejrene.

- Jeg tror at Morten kan komme langt, hvis han fortsætter på denne måde. Han har en professionel indstilling og ved, hvad det vil sige at være racerkører - både på racerbanen og bag skrivebordet. Det er en utroligt vigtig kombination i moderne motorsport.

Om to uger går det løs igen, når Morten stifter bekendtskab med endnu en - for ham - ny racerbane. Denne gang gælder det Kinnekulle Ring tæt ved Trollhättan.

Dons Racing - www.donsracing.dk

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Morten Dons
  • Anderstorp
  •