Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Jan Magnussens perfekte løb

ALMS 
14/05/13 

American Le Mans SeriesEfter næsten to år uden sejre i den amerikanske Le Mans-serie sikrede Jan Magnussen og Antonio Garcia sig langt om længe førstepladsen i et nervepirrende 4-timers-løb på Laguna Seca-banen i Californien
 

Natten til søndag lykkedes det endelig makkerparret Jan Magnussen og Antonio Garcia at køre deres gule Corvette #3 først over målstregen i GT-klassen i den amerikanske Le Mans-serie.


Jan Magnussens perfekte løb
(Foto: Paul Ryan)

Det skete som afslutningen på et race, der var så nervepirrende, at det næsten ikke var til at holde ud at følge med i. En time inde i løbet tog Jan Magnussen føringen i GT-klassen og gav den på intet tidspunkt fra sig — trods der flere gange var optakt til regulært slagsmål.

"Det er et af de mest perfekte løb, jeg har kørt for Corvette Racing. Vi havde føringen det meste af løbet, men der var aldrig mere end få sekunder ned til nummer to, så vi var under ekstremt pres hele tiden," siger en ovenud lykkelig Jan Magnussen.

Det så ellers ikke ligefrem nemt ud. Antonio Garcia kvalificerede Corvette #3 til en sjetteplads fredag eftermiddag, hvor flere af konkurrenterne altså havde mere fart i sig — inklusive søsterbilen, Corvette #4, med Oliver Gavin og Tommy Milner.

Men lørdag morgen fandt spanieren atter farten og satte hurtigst tid i warm-up. Og da løbet endelig blev sat i gang, begyndte Jan Magnussen straks at æde sig op gennem feltet. Efter en times hård battle med blandt andet en Ferrari 458, en BMW og ikke mindst Falken Tires-teamets glubske Porsche 911, var der imidlertid ikke flere biler at overhale — Corvette #3 lå nu forrest.


Jan Magnussens perfekte løb
(Foto: Paul Ryan)

"Det blev hurtigt et spørgsmål om at være 100 procent præcis hele tiden og ikke lave nogen fejl. Samtidig blev vi nødt til at presse bilen så meget, vi kunne, for hele feltet lå lige bagved og snerrede," forklarer Jan Magnussen.

Da Antonio Garcia krydsede målstregen fire timer efter løbsstart, skete det blot 0,98 sekunder foran Falken Tires-Porschen. De første fem GT-biler kom i mål indenfor blot tre sekunder!

"Det er ekstremt motiverende endelig at få vendt heldet efter så mange måneder, hvor vi nærmest har været jagtet af problemer. 2012 var min første sæson i ALMS uden sejre, hvilket har været frustrerende, for vi var ekstremt tæt på så mange gange. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange sejren har været indenfor rækkevidde, men hvor småting er kommet i vejen og har kostet os det hele," forklarer Jan Magnussen.

Seneste gang Magnussen har kunnet stille sig øverst på podiet i ALMS-mesterskabet, var på Mosport-banen i Canada i juli 2011.


Jan Magnussens perfekte løb
(Foto: Paul Ryan)

"Det har været en god uge. Sidste weekend sejrede jeg med mit eget team i Danish Thundersport Championship, hvor vi fører mesterskabet. Og nu en sejr i ALMS, endda i det sidste løb før Le Mans, hvilket naturligvis ikke kunne være bedre,"

Racerkøreren er i øjeblikket på vej til Detroit for at prøve sædet til den nye Corvette C7-racerbil, der fra 2014 skal afløse den nuværende C6-model.

"Jeg synes, vi kørte noget nær det perfekte løb i dag, så hvis det er det, der skal til, så er det dét, vi bliver nødt til at gøre på Le Mans."

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Laguna Seca
  • 11/05/13 - Laguna Seca - ALMS
  •