Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Lasse Sørensen scorede hattrick på Anderstorp-banen

Formel Ford - DK 
13/05/13 

Den unge nordjyde overtog mesterskabsføringen i løbene på den svenske F1-bane
Der kom et nyt navn øverst i tabellen for det danske mesterskab i Formel Ford, da årets anden afdeling blev afviklet på Scandinavian Raceway i Sverige. På den tidligere Formel 1-bane ved byen Anderstorp lykkedes det nemlig Lasse Sørensen, Svenstrup, at krydse målstregen først i alle tre løb, og med maksimumpoint kunne han ikke blot rykke fra anden- til førstepladsen i tabellen, men også sikre sig en ganske solid føring.
 

Lasse Sørensen kom dog ikke let til sine tre sejre, selv om han startede dem alle fra pole position.

Under et af heatene forbremsede han sig således for enden af banens langside, der også indgår som en del af en landingsbane, og det betød, at de tre bagvedliggende konkurrenter kunne smutte forbi ham. Men Lasse Sørensen opgav ikke ævred, kæmpede videre og fik passeret rivalerne inden det ternede flag. Det var dog ikke kun for enden af den over 1.000 meter lange langside, at han kunne begå fejl. I andet heat havde han således for lille indgangshastighed ind på langsiden, hvorfor tre konkurrenter kunne slipstreame forbi ham, men også her lykkedes det ham at kæmpe sig tilbage til den forreste del af feltet.


Lasse Sørensen scorede et hattrick af sejre, da Formel Ford-feltet gæstede Scandinavian Raceway.
(Foto: Henning Smed)

De to kørere, der fulgte Lasse Sørensen med på podiet i de to første løb, var hjemmebanefavoritten Joakim Darbom, Sverige, og teamkammeraten Michael Markussen, Kolding, som dog i tredje og sidste heat satte dyrebare point til, da et led i gearstangsforbindelsen knækkede på hans bil. Dette betød, at Frederik Schandorff, Rønde, ligesom ved den forrige løbsweekend på Ring Djursland kunne komme på podiet.

Frederik Schandorff og hans team, CF Racing, havde valgt en noget anden strategi end de fleste andre i feltet ved først at anvende nye dæk til løbene, og det gav for en tid pote i weekendens tredje og sidste heat, som Christian Schandorff førte, indtil han blev passeret af Lasse Sørensen. Også teamkammerat Christian Schandorff var bedre kørende ved debuten.

Ved løbsweekenden på Scandinavian Raceway talte Zetec-delen af feltet intet mindre end syv deltagere, hvilket bl.a. skyldtes, at AutoTech Racing havde lejet to af sine biler ud til Daniel Lindberg og Frank William Petersson, begge Sverige, ligesom også Alexander Jönsson, Sverige, var til start.

Alexander Jönsson er tilmeldt den danske løbsserie, men var forhindret i at være med ved sæsonpremieren på Ring Djursland, men i sit første billøb viste den svenske, tidligere kartingkører, at han også kan mestre en Formel Ford. Han blev således bedste Zetec-kører i de to første løb, men måtte i det tredje og sidste se sig overgået af Sander Wichmann Mortensen, Valby. Imidlertid måtte Sander Wichmann Mortensen udgå af et af weekendens løb, hvorfor føringen i Zetec Cuppen er blevet overtaget af Mathias Storbank, Give.

Næste gang, der skal kæmpes om point til det danske mesterskab for Formel Ford, kommer det også til at ske på en svensk bane, nemlig på Sturup Raceway ved Malmö i slutningen af maj.

Mesterskabsstilling - generelt

# Navn By Mærke Point
1. Lasse Sørensen Svenstrup Aquila-Duratec 133
2. Michael Markussen Kolding Aquila-Duratec 97
3. Joakim Darbom Sverige Van Diemen-Duratec 84
4. Frederik Schandorff Rønde Mygale-Duratec 81
5. Niels-Ejnar Rytter Trustrup Ray-Duratec 52
6. Slavko Ivanovic København Ray-Duratec 44
7. Christian Schandorff Rønde Mygale-Duratec 31
8. Mathias Storbank Give Van Diemen-Zetec 22
9. Sander W. Mortensen Valby Van Diemen-Zetec 18
10. Frank Mortensen Helsinge Ray-Duratec 17
11. Alexander Jönsson Sverige Vector-Zetec 16
12. Lasse Jacobi Ougaard Odder Aquila-Zetec 11
13. Jørgen Løjborg Jensen Esbjerg Mygale-Zetec 2

Mesterskabsstilling - Zetec Cup

# Navn By Mærke Point
1. Mathias Storbank Give Van Diemen-Zetec 101
2. Sander W. Mortensen Valby Van Diemen-Zetec 95
3. Alexander Jönsson Sverige Vector-Zetec 68
4. Jørgen Løjborg Jensen Esbjerg Mygale-Zetec 66
5. Lasse Jacobi Ougaard Odder Aquila-Zetec 51
6. Frank William Petersson Sverige Van Diemen-Zetec 20

Kørerforeningen Formel Ford Danmark

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Lasse L. Sørensen
  • Anderstorp
  • 12/05/13 - Anderstorp - Formel Ford - DK
  •