Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Motorproblem stoppede Max

DM Rally 
13/05/13 

Nordjyske Max Christensen ramt af uheld under løb til DM i rally
Danmarksmesteren i rally 2008, Max Christensen fra Svenstrup, kom til start i weekendens rally i Juelsminde sammen med sin nye codriver Preben Jensen fra Rødding ved Tjele for at forsvare sin samlede andenplads i danmarksmesterskabet i rally.
 

Men det blev en kort fornøjelse for det nordjyske tophold i rally, for på hastighedsprøve 3 ud af 14 fik de mekaniske problemer på den hurtige Subaru Impreza:

"Motoren begyndte at sætte ud, og der stod stikflammer ud af udstødningen, samtidig med at olietrykket faldt. Vi har en særlig olietrykskatastrofelampe inde i bilen, og når den lyser, skal man stoppe i en fart, så det gjorde vi for ikke at ødelægge motoren. Nu må vi reparere og se hvad der var galt," siger Max Christensen.


Rally Den Jyske Sparekasse var kun det andet rally i det nye samarbejde mellem Max Christensen og Preben Jensen.
(Foto: Michael Eisenberg)

Han tilføjer, at motoren er to år gammel og på grund af reglementsændringer har fået lidt mere effekt

"Vi vurderede, at den kunne klare en sæson mere, men måske tog vi fejl," siger Max Christensen.

Det var kun det andet rally i det nye samarbejde mellem Max Christensen og Preben Jensen.


Ved shakedown-testen midt i Juelsminde by havde Max Christensen fuld fart på sin Subaru Impreza WRX. Men efter tre hastighedsprøver var det slut.
(Foto: Michael Eisenberg)

"Jeg synes, det gik fint på de første to hastighedsprøver. Vi var kun 11 sekunder efter løbets senere vindere, da vi begyndte at få motorproblemer, og samarbejdet i bilen fungerede fint, så løbet var stadig helt åbent. Men vi kommer igen," siger Preben Jensen.

Med uheldet rykkede Max Christensen og Preben Jensen fra andenpladsen i mesterskabet ned som nummer seks. Næste løb er Rally Himmerland i midten af juni.

"Vi er klar til at dyste videre om mesterskabet, vi er i høj grad med endnu," slutter Max Christensen.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Max Christensen
  • Juelsminde
  • 11/05/13 - Juelsminde - DM Rally - DASU mesterskab
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: