Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Fra flot til skrot

Danish Endurance
Championship 

12/05/13 

DEC - Danish Endurance ChampionshipEn tur til Padborg Park blev en kort fornøjelse. Det gik ellers rigtigt godt i de to træningsrunder. Det blev til en startplacering i feltet som nummer 3. Jens-Henrik kom godt fra start, lagde afstand fra resten af feltet bag en Ferrari og Porche. Efter pitstop kom Jens-Erik i bilen, det gik også rigtigt godt for ham, indtil han fik et puf og sendt i autoværnet. Resultat - udgået med en skrottet bil
 

Det store øjeblik fredag var da traileren blev åbnet, med beundring fra teamet og forbipasserende. RCZ'eren bliv læsset af og skubbet til maskinkontrol, hvor den hurtigt blev godkendt med en Smiley (nyt i år). Til stor overraskelse for alle havde RCZ'eren aldrig været ude at køre, så dette DEC-løb skulle bruges på træning. Teamet har ikke meldt sig til årets serie, men der skulle kun deltages i 2 løb i år, grundet Jens-Henriks udsendelse til august.

Lørdagen startede med førermøde. Mekanikerne gjorde klar med diverse målinger og opvarmning af dæk. Kl. 8-25 lagde Jens-Erik ud i første træning. Alle var meget spændte på udtalelsen om raceren når han kom i pit.

Det gik rigtigt godt og havde været en super god fornemmelse. Jens-Henrik tog sidste halvdel af træningen, her gik det også rigtigt godt, Jens-Henrik statte tiden 1.05, dermed 3. hurtigste i feltet. Begge kører syntes at raceren var utrolig nem at kører, måske lidt nemmere end C2'en.
Kl. 10.00 startede anden træning. Det forløb også med en god fornemmelse, dog ved slutning ryger stikket til turbokontakten ud. Så deres startplacering som nummer 3 blev holdt.

Kl. 13.20 gik starten hvor Jens-Henrik lagde godt fra start, holdte sin placering og lagde stor afstand til resten af feltet, sammen med en Ferrari og Porche som nummer 1 og 2. Det kørte bare alle var jublende glade - skulle dette virkeligt blive en succesoplevelse - med ny flot racer.

Jens-Henrik var den førende racer gennem længere tid. Efter ca halvanden time kom han for langt ud i et sving, ramte curben, det resulterede i at en bremseslange blev revet over, heldigvis skete intet, men måtte i pit for reparation af dette. Det kostede ca. en halv time.
Jens-Erik overtog herefter rattet, kørte en omgang, det var tid til tankning. På banen igen, det gik rigtigt godt, han vik kørt flere tabte placeringer op. Så skete hvad der bare ikke måtte ske. For mange biler med for lidt plads resulterede i at en Clio ramte RCZ'erne i venstre side og satte Jens-Erik i spind som endte i autoværnet og jordvolden.
Resultatet af årets første løb, udgået med en skrotbunke. RCZ'erens "levetid" blev ca. 3 timer på Padborg Park-

Peugeot RCZ
*1. marts 2013
+ 4. maj 2013

Tak til alle som har fulgt HM Motorsport


Læs mere om:
  • HM Motorsport
  • Padborg Park
  • 04/05/13 - Padborg Park - Danish Endurance Championship - DM
  • Nyt materiel til HM Motorsport
  •