Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

Ingen søndagskørsel i Citroën DS3 Cup på Padborg

Citroen DS3 Cup 
07/05/13 

Om det var de to gæstekørere, det norske rallyes Petter Solberg, og den tidligere F1-kører Nicolas Kiesa, der skabte højoktan i de franske racermotorer, og pumpende adrenalin under køredragterne, er ikke til at vide, men tilskuerne fik i hvert fald smæk for skillingen i søndagens to heat i DS3 Cup, der blev afholdt på Padborg Park.
 

Den norske rallykonge, Petter Solberg var fløjet ind for at kaste et gran bremsestøv over den danske racerserie, der i forvejen giver fuld gas og nyder stor succes. Solberg ankom dog så sent, at han hverken nåede træningen eller kvalifikationen om lørdagen, og han startede derfor bagest i første heat. Nicolas Kiesa skulle for første gang i 12 år køre racerløb i en bil med tre pedaler, men den tidligere F1-kører startede alligevel i fjerde startposition i heat 1.


Thomas Fjordbach
(Foto: Ib Trebbien)

Da starten gik så tilskuerne et hvidt lyn komme flyvende op gennem feltet og allerede i første sving var Solberg lige efter Kiesa. Kort efter gik Solberg forbi Kiesa, men desværre kom safetycar på banen kort efter. rally. Da løbet igen blev givet frit opstod der et hul til de tre forreste, der var umuligt at hente. Kieas og Solberg havde i stedet en intens duel lige til målstregen hvor Kiesa passerede det ternede flag et par sekunder før Solberg. Førstepladsen tog Thomas Fjordbach skarpt forfulgt af Niklas Dall Knudsen og Claus Donnerstag.

I andet heat røg kørehandskerne helt af og der blev gået til stålet lige fra start da Kiesa og Kim Lund flettede dæk ned mod første sving. Det skulle vise sig at blive et særdeles brutalt og intens heat, og der var ikke mange biler der kom i mål uden at have byttet maling. Thomas Fjordbach kørte Kiesa af efter få omgange men formåede at køre weekendens anden sejr hjem på trods af straf for forseelsen. Solberg sluttede på fjerde pladsen med tydelige motorproblemer, men beviste med næstbedste omgangstid at der altså er noget helt unikt over rallykørere.

Solberg gav desuden et fantastisk sjov i pausen i en af hans gamle WRC-rallybiler, en Citroën Xsara med 450 hk og en sekventiel gearkasse der alene koster 800.000 kr. Et godt show med en vinkende Solberg hængende ud af bilen mens dækrøgen lagde et tæppe over Padborg Park fik tilskuerene i hopla.


Petter Solberg
(Foto: Ib Trebbien)

Niklas Dall Knudsen er stadig helt i top, men efter weekendens løb på Padborg Park melder Thomas Fjordbach og Claus Donnerstag sig ligeledes i kampen om mesterskabet i DS3 Cup.

Ellen Nørregaard
Informationschef
Citroën Danmark A/S

Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 05/05/13 - Padborg Park - Citroen DS3 Cup
  •