Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

Jacob Kallestrup i pole position på Padborg Park

Citroen DS3 Cup 
08/05/13 

Viborgs unge racertalent var hurtigste mand i Citroën DS3 Cup-tidtagningen, da mærkeklassen kørte på Padborg Park i weekenden.
 

Siden første løb på Ring Djursland, hvor den matsorte Citroën DS3 Cup-racer fra Bojsen Biler døjede med effekttab, har Jacob K Racing arbejdet intensivt for at finde og eliminere fejlen i motoren. Det er heldigvis lykkedes, og Jacob sprudlede af motivation og kampgejst, da han lørdag formiddag kørte tidtagning til weekendens to løb.


Jacob tog pole position til første løb på Padborg Park
(Foto: Gripping Media)

- Teknikken fratog mig hvad der lignede en sikker podieplacering på Ring Djursland, og det har jeg tænkt mig at få revanche for i denne weekend, lød det fra en storsmilende Jacob K, som havde fornøjelsen af at skulle køre racerløb mod en af verdens bedste racerkørere; norske Petter Solberg, der i 2003 blev verdensmester i rally, og i år deltager i EM i rallycross med en modificeret Citroën DS3.

- Det er jo lidt specielt at få konkurrence af både en tidligere F1-kører (Nicolas Kiesa, red.) og en tidligere verdensmester i rally, men jeg glæder mig til at køre mod dem. Selv hvis jeg ikke skulle kunne køre fra dem, kan det jo være at de kunne lære mig et og andet.


Jacob K Racing og Petter Solberg
(Foto: Gripping Media)

I tidtagningen var det imidlertid Jacob selv, der gav en lektion til Citroën DS3 Cup-feltet. Efter at have kørt fornuftige tider hele tidtagningen igennem, kørte Jacob på banen og satte hurtigste omgangstid i de sidste sekunder. Dermed kunne Viborg-køreren starte fra forreste placering for første gang i sin banesportskarriere:

- Det er jo virkelig fedt, og jeg kan mærke at alle forberedelserne hen over vinteren har båret frugt. Nu skal jeg nyde min lille sejr resten af dagen, og i morgen skal alting bare spille 100%, så pole position kan byttes til en stor pokal!

Sådan gik det desværre ikke helt. Efter få sving får Jacob kørt en sten op i et dæk, som punkterer og sender bilen på snurretur. En hurtig slutning på det, der kunne have været den første sejr.

- Selvfølgelig er det hamrende ærgerligt at miste en førsteplads på den måde, fortæller Jacob, der ikke lod sig irritere længe over det:

- Nu skal jeg starte bagerst i andet heat, og selvom det bliver hårdt arbejde, er jeg hurtigst når der er en masse kørere som skal overhales. Det bliver et spændende løb!


Det blev til en tredjeplads i andet heat
(Foto: Gripping Media)

Spændende blev andet og sidste heat bestemt, men det var ikke Jacobs fortjeneste. Flere konkurrenter kæmpede hårdt om placeringerne, og mens de var travlt optaget af hinanden, kravlede Jacob op på tredjepladsen foran Petter Solberg.

- Det føles så godt at komme på podiet, og især i en weekend med så dygtige gæstekørere på banen. Bilen har kørt som en drøm, og på nær punkteringen i første heat har alting bare gjort som vi håbede på. Jeg har lidt svært ved at være sur over noget lige nu!

Næste gang, Jacob skal i aktion, er på den svenske Sturup Raceway den 25-26. maj. Det er ukendt land for det unge talent, som indtil nu kun har kørt få omgange på banen.

- Det bliver en stejl læringskurve som skal forceres, men det skal nu nok gå. De omgange, jeg har kørt på banen, gav mig et godt indtryk af baneforløbet, og jeg tror at vi får et godt race derovre.

Jacob K Racing
www.jacobkracing.dk

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Jacob Kallestrup
  • Padborg Park
  • 05/05/13 - Padborg Park - Citroen DS3 Cup
  •