Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Dennis Lind udgik med bilen i brand

DTC 
06/05/13 

DTC - Danish Thundersport Championship– Efter flot andenplads
Dennis Lind og Team DMD fik en flot start på det danske DTC mesterskab, da første afdeling, bestående af to heats, blev kørt på Padborg Park.
 

Dennis Lind, der sidste år sluttede toer i mesterskabet efter Jan Magnussen, startede første heat fra fjerde position, efter en tæt Super Pole, hvor de fire første var dækket af 1/10 sekund. Dennis lavede en perfekt start i hans Camaro og kom op som toer, efter han i første hårnåle gik han udenom om konkurrenterne Jan Magnussen og Casper Elgaard. Dennis lagde pres på John Nielsen i Mustang, men John lukkede på indersiden flere gange. En enkelt gang var Dennis forbi kortvarigt, men John svarede hurtigt igen. Et par safetycars undervejs betød, at det var tæt blandt de fire første. Samtidig med Dennis forsøgte at komme forbi John Nielsen, skulle han også forsvare sig fra Casper Elgaard, der gang på gang fik skubbet til Dennis, der dermed mistede lidt tid og ikke kunne sætte et sidste angreb ind på John, som vandt løbet foran Dennis, Casper Elgaard og Jan Magnussen.


John Nielsen i midten, Dennis Lind til højre og Casper Elgaard til venstre
(Foto: Jan Kaiser)

Det var dog en glad Dennis, der kunne glæde sig over en flot andenplads. ”Jeg fik en super start. Den må jeg indrømme, at jeg selv glæder mig til at se på TV. Det hjalp mig meget, at jeg kom forbi Jan og Casper i starten, så jeg ikke skulle slås med dem. Jeg kom forbi John i Big Mag, men måtte bremse så sent, at John kom forbi igen. John lukkede døren de øvrige gange og da jeg samtidig blev puffet fra Casper bagfra, måtte jeg tage til takke med andenpladsen”.


Dennis Lind
(Foto: Jan Kaiser)

Andet løb var præget af langt mere dramatik end første. Der var byttet rundt på top 8 fra første løb, så Dennis startede løbet fra syvende position. Grundet en procedure fejl måtte løbet igennem to starter. Da løbet endelig var sat i gang, var der masser af tæt ræs. John Nielsen fik kørt Casper Elgaard af banen og senere havnede John i grusset. Dennis var kommet op på tredjepladsen bag førende Jan Magnussen og norske Marius Nakken, men undervejs havde Dennis været af banen, da han skulle undgå en konkurrent, der var skubbet på tværs. Det betød at fronten på Dennis bil havde fået et kæmpe tryk og servostyringen begyndte at lække olie på manifolden. Netop som Dennis lagde an til angreb på Marius Nakken, begyndte flammer at skyde op under forruden og instrumentbordet, så Dennis hurtigst muligt skulle ud af bilen. Officials kom hurtigt til og fik slukket branden, men det så voldsomt ud, da røg i lang tid stod op fra bilen.


Dennis Linds bil i brand
(Foto: Jan Kaiser)

”Andet heat var noget mere action præget” fortalte Dennis. ”Det væltede rundt med biler til højre og venstre og kom da også til at koste mig løbet, da jeg måtte undvige via græsset, hvor jeg ramte en stor knold. Det så ellers ud til, at Jan, Marius og jeg fik foræret løbet af de andres afkørsler og jeg følte selv, at jeg havde speeden til at kunne have passeret de to. Men så begyndte flammerne at komme ind i bilen og så var det bare om at komme ud i en fart. Det var super ærgerligt, men vi fik vist, at vi har farten til at være med helt fremme”.

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Dennis Lind
  • Padborg Park
  • 05/05/13 - Padborg Park - DTC
  •