Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Folkerace

Klassebytning inden for DM i Folke Race

Folkerace 
02/05/13 

Motorsport Nordjylland (MNJ) sætter igen fuld power på med DM-sæsonen i Folke Race (FR), hvor mange af klubbens FR-kørere deltager i DM-premieren på Løvel-Banen St. Bededag, Allerede ugen efter blænder nordjyderne op for MNJ’s eget DM-arrangement på den veltrimmede motorbane i Nysum søndag d. 5. maj.
 

DM for Folke Race afvikles i henholdsvis klasserne: 1 (auktionspris: 5.000 kr.) og 2 (auktionspris: 8.000 kr.). Startfelterne er jævnt fordelt på de 2 klasser.

- I 2012 havde vi 6 kørere i TOP FEMTEN for Klasse 1, konstaterer MNJ’s holdleder og tidligere danske mester Thomas Pedersen. - For Klasse 2 sluttede 5 MNJ’er mellem de 15 forreste. I år har flere af frontrunnerne imidlertid bestemt sig for et klassebytte.


Torben Dejligbjerg ser frem til klasseskiftet i 2013-sæsonen.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

DM-bronzevinderen 2012 i Klasse 1 – Anders Salomonsen forklarer: - Sammen med min kammerat (Torben Dejligbjerg) har jeg siden 2009 kørt med i DM-serien for Klasse 1. Vi snakkede derfor om, at det kunne være sjovt at møde nye konkurrenter og udfordringer i Klasse 2. Vi har for det meste kørt i SAAB 900’ere, hvorfor vi næsten ikke er blevet ramt af bortauktionering. Derfor er en højere auktionspris IKKE motivationen.


Anders Salomonsen vandt DM-bronze 2012 i Klasse 1, men søger nye udfordringer i Klasse 2.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- På motorbanen har vi fået etableret et helt nyt sving til Folke Race-feltet, oplyser løbsleder Finn Knudsen. – Det bløde og hurtige vinkelsving ved dommertårnet er blevet ændret til et skarpere S-sving. Det bliver spændende at se, hvordan kørerne tackler den nye udfordring.


Det nye vinkelsving på MNJ’s FR-banelayout vil formentlig give anledning til kontrolleret dramatik, inden kørerne får lært nye ideallinjer.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Den flittige DM-chauffør - Torben Nørgaard fra MNJ - er forhindret i klasseskifte, idet han som eneste kører stiller op både i Klasse 1 og 2: - Det nye sving ser virkelig spændende ud, og det bliver derfor nødvendigt at ændre på overhalings-strategien.


Torben Nørgaard har oplevet meget inden for Folke Race, og her under også manglende hjulkontakt med underlaget efter en glidetur på sikkerhedsvolden.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- Vores DM-frontrunner i Klasse 2 (Kenneth B. Sørensen) skifter derimod til Klasse 1, fortsætter Thomas Pedersen. – Han har klargjort 2 Opel Astra’er med 115 HK under motorhjelmen. Hestekræfter er dog ikke altafgørende i Folke Race, idet man typisk kører i andet eller tredje gear. Det gælder derimod om at få en flydende kørestil, hvor farten bliver høj i udgangen af svingene.


Kenneth B. Sørensen blev nr. 6 i DM for Klasse 2 i 2012, og skifter nu til Klasse 1.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

En DARK HORSE i Klasse 1 bliver sidste års generalvinder (Christian Sejersen): - Det var en god fornemmelse at dukke hele DM-feltet sidste år, og jeg prøver derfor naturligt på en gentagelse. Resten af DM-sæsonen lægger jeg derimod vitaminer i at skrue for sønnike (Kenneth), som i al beskedenhed sigter efter at genvinde DM-titlen for kørere op til 18 år (U-18).


Sidste års generalvinder i Klasse 1: Christian Sejersen satser på en gentagelse af succesen..
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Nordjyderne vandt i 2012 DM-holdtitlen suverænt foran de ”nye” ærkerivaler: Frederikshavn-Sæby Auto Sport. Derfor satser MNJ på en hjemmebane-holdsejr søndag d. 5. maj.

Den positive opmærksomhed omkring Folke Race i MNJ er bl.a. båret af motorklubbens support til Zulu Djævleræs. Her er 7. og nyeste udgave i fuld gang med at blive fremvist i TV, og som bliver afsluttet med en spektakulær LIVE-transmission søndag d. 26. maj med landskamp mod nordmændene.

MOTORSPORT NORDJYLLAND

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Nysum
  • 05/05/13 - Nysum - Folkerace
  •