Dansk Super Kart

Frederik Vesti til 3. & 4. afdeling

02/05/13

- af DASU Junior Cup 2013
I weekenden den 27-28 april skulle det unge racertalent Frederik Vesti igen i ilden. Denne gang foregik det på den lille snævre bane i Rødby. Dette løb skulle køres på den lille gokart med en 60cc motor.

DASU Junior Cup er et koncept der startede op sidste år, hvor hver deltager lejer en motor hos en forhandler. Dette er med til at skabe de mest lige betingelser for de 27 deltagere. Frederik mødte op til løbet med en målsætning, om en podieplads både lørdag og søndag.

Fredagen op til løbet skulle have stået på 5 timers træning, men da regnen begyndte at falde efter 3 valgte Frederik og teamet at stoppe træningen for at spare materiellet til det forestående løb. I de 4 træninger Frederik nåede at køre inden regnen begyndte at falde, manglede Frederik en del fart i karten til at blande sig helt i toppen, han formåede dog at holde sig i top 10 i det meget tætte felt.

Lørdag morgen stod på 2 korte træninger, hvor det hurtigt viste sig at Frederik over natten havde fundet farten på den lille bane. Umiddelbart efter de to træninger skulle den vigtige tidtagning køres, her fandt Frederik endnu mere fart og kunne i et meget tæt felt med bare 1.5 tiendedel af et sekund op til nummer 1 indtage 3. pladsen.

Efter tidtagningen skulle der køres 2 heat og den afgørende finale. I de to heat forsvarede Frederik Vesti sin plads og kørte derfor i begge heat over målstregen som nummer 3. I det første af de to heat kørte han endda hurtigste tid af alle. Dette resultat udgjorde at Frederik, måtte starte lørdagens finale fra en godkendt 4. plads. Den alt afgørende finale skulle vise sig at blive en hård kamp for Frederik, der igen havde mistet farten i karten, men alligevel formåede at indtage 2. pladsen og bevare den til det ternede flag.

Om søndagen skulle 4. afdeling køres. I det hele taget var det en søndag der mindede meget om lørdagen. Frederik fandt i løbet af dagen mere og mere fart i karten og kunne i tidtagning køre en 4. plads hjem. Frederik formåede i de to heats at avancere en plads, og kørte derfor to tredje pladser hjem. Dette betød at Frederik skulle starte den afgørende finale fra 3 start position.

Frederik kom godt fra start og var på første omgang oppe som nummer 1, men faldt hurtigt tilbage på 2. pladsen. Frederik og de bagved kørende begyndte at "slås" så de mistede terræn til den førende. Den unge jyde forsvarede sin 2. plads det meste af løbet men måtte til sidst se sig passeret af en konkurrent og måtte derfor tage sig til takke med en 3. plads da de kørte over målstregen. Frederik indfriede dermed sine forventninger til weekenden, om at placere sig i toppen af det meget stærke felt og hive to podieplaceringer hjem.

Vesti motorsport vil gerne takke Dansk Karting Center og RS-Competition for vejledning ved løbet i Rødby.

Frederik har nu 2 ugers pause før det igen går løs d. 18-19/5 til 3. afdeling af det danske Rotax Mini DM.