Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Nyt Michelin tårn på Le Mans

Le Mans 
06/05/13 

Le MansNår du kommer til Le Mans i år vil du ved pit udkørslen på start/mål langsiden kunne opleve at der er stillet et helt nyt resultat tårn op. Tårnet er sponsoreret af Michelin og er stillet op med tilladelse fra Automobile Club de l’Ouest, som ejer La Sarthe banen.
 

Det 25 meter høje tårn er bygget i efteråret 2012, og skal vise den aktuelle stilling igennem hele løbet. Tårnet skal bruges fra og med 24 timers løbet på Le Mans i år, og det er med til at markere samarbejdet imellem Automobile Club de l’Ouest og Michelin.


Det nye Michelin tårn bygges
(Foto: Enduranceinfo.com)

Igennem Le Mans historien har der været implementeret mange forskellige løsninger til at holde tilskuerne orienteret om den aktuelle stilling i løbet. Tilbage i 1923, hvor løbet blev kørt første gang, blev der holdt store skilte op, som om natten blev oplyst af acetylen gaslys.


Michelin tårnet ses her ved årets første afdeling af FFSA GT, på Bugatti banen
(Foto: Enduranceinfo.com)

Sidenhen har der været mange forskellige løsninger til at holde tilskuerne orienteret. De har været mere eller mindre gode. I 1991 introducerede man kæmpeskærme på Le Mans, og disse skærme vil på ingen måde udgå til fordel for det nye Michelin tårn.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Le Mans
  • 23/06/13 - Le Mans - Le Mans
  •