Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC GT Masters

Spændende sæsonstart på Oschersleben

ADAC GT
Masters 

30/04/13 

- podiepladser til Christina Nielsen og Allan Simonsen
Der blev opnået nogle fine resultater for danskerteamet i de første to afdelinger af ADAC GT Masters, det er den garvede Allan Simonsen der sammen med Christina Nielsen kører Porschen fra Team Farnbacher
 


Allan Simonson og Christina Nielsen på podiet.
(Foto: Natascha Theisen)

Lørdagens løb:
Den våde bane i Oschersleben producerede masser af action fra første til sidste omgang. Løbet fik dog en uheldig start for pole-sitter Maximilian Buhk (20, Tyskland / Polarweiss Racing) i Mercedes-Benz og Porschekøreren Christian Engelhart (26, Tyskland / Team Geyer & Weinig / Schütz Motorsport), de kunne ikke afgøre, hvem der havde vigepligt i første sving. Robert Renauer på tredjepladsen kunne derfor le både sidst og bedst, da han kørte forbi de to kamphaner, og viste sine modstandere en fin udsigt til hans baglygter på hans Porsche 911.


(Foto: Natascha Theisen)

Ved førerskiftet havde Renauer opbygget et forspring på 15 sekunder mellem ham og hans to forfølgere, ADAC GT Masters nybegynderen Frommenwiler i Porsche og Sergej Afanasiev (25, Rusland / Polarweiss Racing) i Mercedes-Benz SLS AMG. Efter kørerskiftet fra Renauer til Ragginger glippede Porschens forspring, da den mistede effekt på grund af en defekt udstødning og derfor måtte afstå sin topplacering til kollega Porsche køreren Farnbacher, som havde overtaget sin Porsche 911 fra teamkammeraten Frommenwiler.

Farnbacher fik ikke lov til at holde en tilbagelænet stil oppe i front, bag ham lå Audi køreren René Rast, der sammen med teamkammeraten Christopher Mies var begyndt fra 15. position, han indhentede hurtigt Farnbacher og da der var ti minutter tilbage af løbet, kunne Farnbacher ikke længere afværge Rast's angreb. Efter Rast overtog føringen, kunne han køre i mål med 8,2 sekunders forspring.

For danskerteamet Allan Simonsen og Christina Nielsen havde det været en perfekt start på sæsonen. De startede fra sluningen af feltet og sluttede løbet på en generel 13. plads. For den unge kvindelige racerkører Christina Nielsen har dette resultat været en sejr i "Gentlemen-Driver-Challenge".

Søndagens løb:
I første halvdel af løbet, blev publikum tryllebundet af et spændende race mellem forsvarende mester Maximilian Götz (27, Polarweiss Racing) i en Mercedes-Benz SLS AMG og Daniel Keilwitz i en Corvette. Keilwitz kom forbi Götz i det første sving, men Mercedes køreren var ikke den der gav op. Han forfulgte Corvetten tæt rundt på Motorsport Arena Oschersleben igennem hele første 30m min. stint, hvor der ikke var mere end et halvt sekund mellem dem på noget tidspunkt. Efter Götz overlod sædet til co-driver Maximilian Buhk (20), kom den spændende duel til en brat afslutning, da Mercedes kørerskiftet efterfølgende blev ramt af en stop-and-go straf for ikke at have overholdt minimumstiden for deres pit stop.


(Foto: Natascha Theisen)

Opgaven med at holde sig i slipstrømmen af den førende Corvette tilfaldt nu Boer og Knap i deres BMW Z4, men Alessi kontrollerede afstanden til de bagved kæmpende hollænderne, gennem den resterende del af løbet og sikrede dermed teamets start-til-slut sejr.

Porschen fra Team Farnbacher med danskerteamet Simonsen og Nielsen begyndte endnu en gang deres race fra slutningen af feltet. Efter en times løb kunne de slutte på en 15. plads. Med dette resultat fik Christina Nielsen en andenplads i "Gentlemen-Challenge" og således kom hun atter på podiet.

Afdeling tre og fire finder sted i Belgien, hvor alle deltagerne stiller til start på Circuit du Spa Francorchamps den 10. til 12. maj.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Allan Simonsen
  • Christina Nielsen
  • Oschersleben
  • 28/04/13 - Oschersleben - ADAC GT Masters
  •