Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

International GT Open

Stærk debut til Magnussen & Laursen

GT Open 
30/04/13 

Første afdeling af International GT Open gav podieplacering til den nye danske Ferrari-duo - Vejret kunne mildt sagt have været bedre, og der var da også hændelser, som makkerparret Jan Magnussen og Johnny Laursen sagtens kunne have været foruden.
 

Det ændrer dog ikke på, at det nye danske Ferrari-team leverede en stærk præstation i første afdeling af International GT Open på Paul Ricard-banen i Sydfrankrig.

En tåge tykkere end grød forsinkede ellers kvalifikationen til det første af weekendens to løb, og både lørdag og søndag vekslede det mellem regn, tåge og mere regn.

"Men bilen kørte fantastisk, så vi fik nogle hurtige tider i kassen og kvalificerede os til en start på P2 i første løb," lyder det fra Jan Magnussen, som sammen med teamejer Johnny Laursen formåede at køre Formula Racings røde Ferrari 458 Italia i mål på en andenplads og dermed indtage hæder på podiet lørdag eftermiddag.

"Jeg sagde, at vi godt turde gå efter podieplaceringer allerede i år, men at det skulle ske i mesterskabets allerførste løb er da helt fantastisk," sagde en ovenud tilfreds Johnny Laursen med sølvpokalen i hænderne.

Kvalifikationen til weekendens andet løb søndag gik knap så godt, og fra en startposition længere nede i feltet blev en uheldig Johnny Laursen skubbet ud af kurs under løbets start. Dette gentog sig senere, da danske Ferrari blev ramt af en Mercedes SLS og snurrede rundt og tabte yderliger pladser i det våde føre.

Da Jan Magnussen gjorde sig klar til at overtage bilen halvvejs inde i løbet, lå de to danskere på en 20. plads uden de store chancer for at gentage lørdagens succes. Og da døren tilmed ikke ville åbne, grundet en grim bule fra et af de tidligere sammenstød, måtte kørerskiftet foretages via passagersiden!

Men takket være hårdt arbejde fra Magnussens højre fod, sluttede den danske Ferrari alligevel på en flot niendeplads samlet, og på en femteplads i GT3-klassen.

Weekendens præstationer sikrede således Magnussen og Laursen en god start i det europæiske mesterskab, hvor makkerparret nu ligger nummer fire samlet og nummer to i GT3-klassen. Mesterskabet føres i øvrigt af det belgiske GPR-team, som vandt begge weekendens løb med deres Aston Martin V12 Vantage.

JAN MAGNUSSEN RACING


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Johnny Laursen
  • Paul Ricard
  •