Steven og Simon Tirsgaard blev nr. 1 og 2

Road Racing
25/04/13

ved 1. afdeling af DM Superstock 1000 på Slovakiaring
Martin Speed af Light`s 2 kørere Steven Tirsgaard og Simon Tirsgaard deltog i 1. afdeling af DM Superstock 1000 på Slovakiaring på deres helt nye BMW S 1000 RRer. Steven Tirsgaard vandt løbet og Simon Tirsgaard indtog 2. pladsen med en margen på 30 tusindedel af et sekund efter Steven.

DM løbet var over 8 omgange eller i alt næsten 48 kilometer på den fantastiske Slovakiaring med sol og ideelle betingelser. Startopstillingen til løbet var med Jan Jespersen på pole, Simon Tirsgaard nr. 2 og Steven Tirsgaard på 3. pladsen. Hele feltet kom godt af sted, men de 3 i front trak straks afstand ned til det øvrige felt.

Gennem alle 8 omgange skiftede kørerne hele tiden placeringer til stor fornøjelse og underholdning for tilskuerne på tribunerne, mens vi i teamet helst så vores 2 kørere i front. Det var fornøjelse, at se kørerne komme ud på langsiden og virkelig trak igennem ned ad den 900 m langside helt tæt sammen med en fart lige omkring 290 kilometer i timen.

Løbet endte med Steven Tirsgaard som vinder med Simon Tirsgaard 30 tusindedel af et sekund på 2. pladsen og Jan Jespersen lige efter på 3. pladsen. Bedste omgangstid havde Steven Tirsgaard på 2:08.772 og Simon Tirsgaard 2:08.775 helt utrolig kun 3 tusindedel på tiderne i difference. Det øvrige felt var mere end 21 sekunder efter. Tiderne de kørte er begge nye rekorder for dem.

Det var et par lykkelige kørere, der blev modtaget af deres mekanikere Anders Tirsgaard og Kenny Terp sammen med Anders Hoff AH-Racing/K-Tech og de øvrige hjælpere.

De 3 dage op til DM løbet blev der testet og trænet intens på de helt nye BMW motorcykler. Det er som bekendt første år på en helt nyt mærke for kørerne, men Steven og Simon har sammen med mekanikerne og personale fra K-Tech arbejdet rigtig godt sammen med det fælles mål omkring opsætning af maskinerne, hvor der hele tiden blev flyttet grænser.

Der var gode muligheder for deltest i løbet af de 3 dage, idet der var 2 sprintløb - begge vundet af Steven Tirsgaard og 20 årige Simon Tirsgaard som nr. 2 i det ene løb, mens han i det andet udgik med punkteret bagdæk. Simon Tirsgaard vandt i stedet Nuke Racing Challenge.

Næste afdeling af DM Ring Djursland den 11. og 12. maj med i alt 3 løb.

Se i øvrigt på Facebook under Team Martin – Speed of Light.