Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Overraskelser og dramatik i bakkerne

Yokohama
1600 Challenge 

24/04/13 
Yokohama

Der var overraskelser og dramatik i bakkerne, da 1. afdeling af Yokohama 1600 Challenge blev kørt på Ring Djursland.
Der var strålende solskin hele weekenden, og på trods af at der var is på bilruderne i de tidlige morgentimer, kunne solstrålerne hurtigt få asfalten varmet op.
 


(Foto: Denner Photo)

Alle i paddocken skulle nok lige gnide øjnene en ekstra gang, da de så at banesportsdebutanten Nicolai Nielsen satte suverænt bedste tid i træningen lørdag morgen, foran de noget mere erfarende kørere, Dennis Bannergård og Steffen Petersen.

I kvalifikationen tog Steffen Petersen revanche, og satte ny kvalifikationsrekord for Yokohama 1600 Challenge på Ring Djursland med 59.506, foran Nicolai Nielsen og Steffen Larsen. I år bliver der givet 3, 2 og 1 point i kvalifikationen til de 3 hurtigste, og det samme er tilfældet i hvert heat, til de 3 hurtigste omgangstider.


(Foto: Denner Photo)

Dramatikken startede allerede før heat 1 søndag morgen var gået i gang. Pole manden Steffen Petersen og 6. placerede Henrik Sørensen kom for sent til starten, og begge måtte derfor starte fra pitlane.

Da starten gik, tog Nicolai Nielsen starten, og herefter så konkurrenterne kun bagkofangeren af ham. Undervejs i løbet, satte han også hurtigste omgangstid. En sejr til en debutant, i sæsonens første heat, er ikke tidligere er set i Yokohama 1600 Challenge. Der var mere kamp om 2. pladsen, hvor Dennis Bannergård og Steffen Larsen havde tætte kampe gennem hele heatet, og det blev sidstnævnte som endte med at trække det længste strå i den kamp.


(Foto: Denner Photo)

Det mest dramatiske øjeblik i heat 1 stod Nicki E. Kristensen for, da han på første omgang af løbet, tabte bagenden pga kolde dæk. Bilen skred ud, og da han prøvede at fange den, slog den tilbage og satte kurs direkte imod en jordvold. Ved mødet med jordvolden, fløj bilen op og rullede i luften, inden at den landede på taget, og herefter rullede tilbage på alle 4 hjul. Heldigvis kunne Nicki E. Kristensen stige uskadt ud af bilen, mens der var store kosmetiske skader på bilen. Dog ikke mere, end han kunne nå at få dem repareret, og deltage i heat 2 søndag eftermiddag.


(Foto: Denner Photo)

Jesper Bendsen var i samme forbindelse uheldig, da han skulle undvige Nicki E. Kristensens bil. Selvom der overhovedet ikke var kontakt mellem de 2 biler, var Jesper så uheldig at knække 3 hjulbolte under undvigemanøvren, hvilket han fik at føle i det næste sving, da hjulet faldt af! Det resulterede i en safety car, for at få hans bil ryddet af banen.

I rookiemesterskabet, for de kørere som ikke tidligere har kørt asfaltbaneløb, tog Nicolai Nielsen derved suverænt sejren, mens Karsten Olsen tog 2. pladsen foran Jacob Mathiassen.


(Foto: Denner Photo)

I oldboysmesterskabet vandt Michael Scharstein, trods en overophedet bil, foran Rudi Larsen og Henrik Sørensen.

Til løb 2 holdt asfaltbane debutanten Karsten Olsen på Pole Position, foran Rudi Larsen og Michael Scharstein. Da starten går, falder Rudi nogle placeringer tilbage i feltet, hvor han kommer til at lægge side om side med Nicolai Nielsen og Mikkel Jespersen. Uheldigvis bliver der kontakt mellem de 3 biler, og alle 3 ryger i autoværnet med store materielle skader til følge, og alle 3 må udgå fra løbet kort tid efter. Uheldet skabte en del dønninger ned gennem feltet, men alle på nær de 3 førnævnte, slap igennem uheldet uden skader.


(Foto: Denner Photo)

Den tidligere Rallycross kører Karsten Olsen forsvarede hans 1. plads flot overfor en anden tidl. Rallycross kører Morten Jespersen, inden at Morten kunne komme forbi på 3. omgang. Steffen Petersen havde fået kørt sig flot gennem feltet i heat 1, så han startede 5er i heat 2, og kunne tage 1. pladsen på 5. omgang i heat 2. Bag ham, fik Dennis Bannergård fra 6. startposition, stille og roligt kørt sig frem gennem feltet.

Men Steffen Petersen kunne ingen røre, og han endte med at vinde heat 2 med over 8 sekunder foran Dennis Bannergård og Michael Scharstein.


(Foto: Denner Photo)

I Rookiemesterskabet vandt Karsten Olsen, med hans generelle 6. plads, foran Jacob Mathiassen og Jonas Lynge.

I Oldboysmesterskabet tog Michael Scharstein sejren foran Henrik Sørensen med Søren Lauridsen på 3. pladsen.

Det generelle mesterskab føres an af Steffen Petersen foran Dennis Bannergård, med Steffen Larsen på 3. pladsen.

I Rookiemesterskabet fører Karsten Olsen foran Jacob Mathiassen og Jonas Lynge.

Oldboysmesterskabet har Michael Scharstein i klar føring med 2 sejre denne weekend, foran Henrik Sørensen og Søren H. Lauridsen.


(Foto: Denner Photo)

Der blev kørt utroligt fair men tæt i Yokohama 1600 Challenge gennem hele weekenden, og som den eneste klasse ved arrangementet, var der hverken strafplaceringer, strafbaner, stop-and-go eller udelukkelser til nogen af kørerne i klassen! Derfor skal der også lyde en stor tak til alle kørerne for denne flotte kørsel.

Næste afdeling af Yokohama 1600 Challenge skulle efter planen have været kørt på Tyske Lausitzring, men den Tyske bane har måtte melde fra i 11. time, og der arbejdes derfor på et evt. erstatningsløb. Der kommer mere herom, ligeså snart at der er en afklaring.

Jens Jensen
Kørerforeningen Gr. N
Yokohama 1600 Challenge


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 21/04/13 - Ring Djursland - Yokohama 1600 Challenge - DM
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: