Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

God start på titelforsvar

Special Saloon 
24/04/13 

Efter den store karusseltur på Hockenheim i begyndelsen af april, hvor højre bagdæk eksploderede ved 240 km/t, måtte sidste års mester i Special Saloon Car, Jørgen ”Gamle” Hansen fra Fjenneslev, trække den ”lille” Porsche af stalden og få den gjort klar til Åbningsløbet på Ring Djursland i sidste weekend.
 

"Skaderne på RSR’en var ikke så alvorlige, men der er desværre leveringstid på de nødvendige stumper, så jeg måtte ombygge den gamle 996 Cup fra rallyundervogn til baneundervogn, fortalte Jørgen lørdag morgen i teltet på Ring Djursland og fortsætter: Jeg havde gemt alle de gamle mål på opsætningen, men jeg har ikke haft mulighed for at teste det, og der er ingen ledige pladser til træningen, så det bliver test, justering og tidskørsel på samme tid."


Færre hestekræfter men stadig hurtig
(Foto: Gripping Media)

Efter kvalifikationen kunne man konstatere, at opsætningen ikke var helt ude i skoven. Tiden var bedre end i 2011 og rakte til en fjerdeplads. Der blev lavet lidt finjustering, og så var bilen klar til første heat.

Efter en god start faldt bil og chauffør ind i en god rytme. Det er helt tydeligt, at bilens karakteristik passer helt perfekt til den gamle rallykører, men de manglende hestekræfter fra 997 RSR’eren kan det gode makkerskab ikke kompensere for, og det var en umulig kamp for at holde næsen foran stærkere konkurrenter. Alligevel tilsmilede heldet ekvipagen, da en række af de hurtigste konkurrenter fik tekniske problemer og måtte opgive. Den slags detaljer bruges der ikke megen tid på under løbet, og da Jørgen modtog sin pokal for tredjepladsen og høfligt spurgte til, hvordan det var gået generelt, lød svaret prompte:
"Har du da ikke lige modtaget pokalen for tredjepladsen?"

Søndag fortsatte det flotte vejr og teamet klargjorde bilen til næste heat. Der blev igen justeret lidt på tingene for at få de sidste brøkdele af et sekund pint ud af bilen.


Jørgen Hansen var flyvende på Ring Djursland
(Foto: Gripping Media)

Jørgen bærer sit tilnavn ”Gamle” med stolthed, og da starten gik beviste han, at kørekortet ikke er udskiftet med et mimrekort. Han skød frem gennem feltet fra niendepladsen til tredjepladsen og fortsatte sit titelforsvar. Halvvejs inde i løbet måtte han dog lade et par af de noget stærkere konkurrenter smutte forbi, men en sjetteplads i det felt med den bil var absolut godkendt.

"Jeg glæder mig til at få RSR’eren klar igen. Jeg kan se på de andres tider, at den vil have en god chance i år, så det bliver rigtig sjovt næste gang. Og så skal vi lige have justeret undervognen lidt tilbage til sidste heat – Roland Poulsen kører fra mig, så det skal ændres."

Sidste heat midt på eftermiddagen blev igen spændende. Et avancement fra syvendepladsen til fjerdeplads i starten blev indledningen på en god fight med Hans Henrik Pedersen i Corvette, hvor der blev byttet pladser. Da den endte med Corvetten holdende i græsset, blev kampen taget op med Roland Poulsen, og ganske få omgange før mål, blev 996’eren klemt forbi 997’eren og ind på tredjepladsen.


En velfortjent pokal som bevis
(Foto: Gripping Media)

Samlet set var det en weekend over forventningerne. Med en første-, en anden- og en tredjeplads i klassen er den samlede andenplads i klassen sikret med kun et point op til Christian Siepmann på førstepladsen. I det samlede mesterskab for Special Saloon Car rækker pointhøsten til en femteplads, så der bliver noget at arbejde på i resten af sæsonen. Næste løb er på Padborg Park i sidste weekend af juni. Inden da skal 996’eren igen ombygges til rallybil, og så skal RSR’eren gøres færdig, så de flere hestekræfter kan få lov til at strække ud på banen med Danmarks længste langside.

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Jørgen 'Gamle' Hansen
  • Ring Djursland
  • 21/04/13 - Ring Djursland - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her