Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Succesfuldt åbningsløb for AutoTechRacing

Formel Ford - DK 
24/04/13 

Det har været en hård uge for de studerende hos AutoTechRacing. Holdets shakedowntest af deres tre Formel Ford racere, var nemlig flyttet til kun 3 dage før det første løb, på grund af vintervejret som trak ud. Ugen kulminerede dog i weekenden med to flotte andenpladser.
 

Onsdag fik teamets ene kører Lasse Jakobi Ougaard sit allerførste møde med den bil, som han skal forsøge at køre til sejre i Zetec cuppen i det danske Formel Ford mesterskab. Det foregik på Padborg Park hvor hans Aquila FZ1 samt teamets to andre biler, blev tjekket igennem for at finde og løse eventuelle problemer. Lasse fik kørt sine første kilometer nogensinde i en racerbil og det blev til over to timers kørsel i løbet af dagen og holdet fik lært bilerne at kende. Teamet var derfor ved godt mod, inden den første afdeling af årets danmarksmesterskab skulle køres samme weekend på Ring Djursland.

Allerede i morgenens træning viste både Lasse og teamet potentiale ved at sætte næsthurtigste tid blandt Zetec-kørerne. Det gav hele holdet blod på tanden og der blev knoklet i teltet for at finde lidt ekstra tid til tidtagningen senere samme formiddag. Dette resulterede også i en andenplads i Zetec-klassen, og en 8. plads i det samlede klassement.

Første heat som blev kørt lørdag eftermiddag, blev en lidt stille affære i Zetec-klassen. Lasse fik endnu en gang kørt en flot andenplads hjem, samt en samlet 7. plads. Der var derfor højt humør i AutoTechRacing-lejren da lørdagen sluttede og bilen blev klargjort til søndag formiddag, hvor andet heat skulle køres. Andet heat skulle vise sig at blive et nervepirrende opgør i Zetec-klassen. Både i starten og i slutningen af løbet, lå de tre bedst placerede Zetec-biler helt oppe i gearkassen på hinanden. Det blev til en fed fight igennem det meste af heatet mellem Lasse Jakobi Ougaard #79, Sander Wichmann #77 og Mathias Storbank #70. De tre kørere afsluttede heatet indenfor kun 1,2 sekund af hinanden og alle tre nåede at ligge i front i løbet af heatet. Igen blev det til en flot andenplads til Lasse Jakobi Ougaard og AutoTechRacing.

I weekendens tredje og sidste heat lagde de tre kørere op til at genoptage kampen, men den blev desværre afsluttet før tid, da Lasse Ougaard #79 og Mathias Storbank #77 kolliderede efter få omgange. Dette sendte begge kørere af banen, hvor de desværre blev holdende resten af løbet. Dette var en ærgerlig afslutning på weekenden, som dog samlet set var en meget positiv sæsondebut for teamet.

Teamet vil gerne sige en foreløbig tak til sponsorerne Au2parts, Aarhus Tech, STAY Copenhagen, Pran Vinimport og Aarhus Industri- og autolak. Sidstnævnte har på rekordtid fået malet holdets biler, så de blev klar til både test og løb.

Man kan læse mere om holdet på hjemmesiden ”ff.autotechracing.dk” og på deres Facebookside ”AutoTechRacing”.

AutoTechRacing


Læs mere om:
  • AutoTech Racing
  • Ring Djursland
  • 21/04/13 - Ring Djursland - Formel Ford - DK
  •