Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Femteplads til Magnussen i Long Beach

ALMS 
23/04/13 

American Le Mans Series- efter to timers hårdt gadeløb i Long Beach
Solen stod højt på himlen, og gaderne var som sædvanligt fyldte til bristepunktet med tilskuere, da ALMS-sæsonens andet løb blev skudt i gang sent lørdag aften dansk tid i Long Beach, Californien.
 

Et løb, der ellers startede fornuftigt for makkerparret Jan Magnussen og Antonio Garcia, som fredag aften kvalificerede den gule Corvette #3 til en startposition som nummer fire, mens holdkammeraterne Oliver Gavin og Tommy Milner måtte starte fra sjette position i Corvette #4.

"Det var superfedt endelig at opleve Corvetten, når den er bedst. Vi kørte nogle rigtig gode tider fredag aften, men manglede topfart i forhold til vores søsterbil. Så vi skiftede motoren inden løbet lørdag, og det var den rigtige beslutning," lyder det fra Jan Magnussen.

"Antonio kom godt fra start, og vi tog vi føringen en halv time inde i løbet. Men der var heftige kampe i de smalle gader, og efter en del omgange med gult flag måtte vi indse, at vores strategi med kun at gå i pit én gang i det korte løb, begyndte at blive et problem,"

"Da jeg gik i bilen efter en lille times tid, lå vi nummer to, og vi havde ikke oplevet problemer af nogen art. Bilen kørte suverænt, men vi skulle have valgt et hårdere dæk, for jeg mistede alt for hurtigt greb, og de sidste omgange gik den konstant på traction control, uanset hvad jeg gjorde," lyder det fra Magnussen.

Undervejs satte Magnussen løbets hurtigste omgangstid, som dog kort efter blev slået af Oliver Gavin i søsterbilen. Og efter en hård dyst med de vindende BMW'er, to Vipere og en hidsig Porsche, kørte Magnussen sin Corvette over målstregen på en femteplads — godt fire sekunder efter Oliver Gavin.

"En femteplads giver os jo ikke andet end nogle point på kontoen. Men jeg føler alligevel, at vi fik noget godt med hjem fra Long Beach, siger Jan Magnussen.

"For første gang i lang tid udførte bilen sit arbejde uden problemer, og det er fedt at se, at de gule Corvetter stadig kan give de langt nyere konkurrenter kamp til stregen. Det er sådan noget, der får os til at tro på sejren på Le Mans om et par måneder."

ALMS-løbet i Long Beach betød 1-2-sejr til henholdsvis Bil Auberlin og Maxime Martin og Dirk Müller og Joey Hand i BMW Z4 GTE #55 og #56, mens hurtigste bil i kvalifikationen, SRT Viper GTS-R #91 med Dominik Farnbacher og Marc Goossens, endte på en tredjeplads.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Long Beach
  • 20/04/13 - Long Beach - ALMS
  •