Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

Tredobbelt Triumf for Niklas Dall Knudsen

Citroen DS3 Cup 
23/04/13 

Haderslevs racertalent, Niklas Dall Knudsen, kørte sig helt til tops i Citroën DS3 Cup med pole position efterfulgt af to heatsejre, da årets første banesportsløb blev kørt på Ring Djursland.
 

Sidste års Formel Ford-debutant har i år taget springet til den franske mærkeklasse som et skridt på vejen mod en karriere i international sportsvognsrace. Den 19-årige racerkører var da også lidt spændt, da han første gang skulle på banen:

- Selvom vi har testet en del op til sæsonstart, er det jo stadigvæk spændende at komme ud og prøve kræfter med de andre når det virkelig gælder, siger Niklas.


Niklas Dall Knudsen fører Citroën DS3 Cup 2013
(Foto: Gripping Media)

Allerede i tidtagningen begyndte det hele at se rigtigt ud: Niklas var hurtigste kører på banen, og på trods af utallige forsøg lykkedes det ingen af konkurrenterne at nærme sig den hurtige omgangstid.

Fra pole position i første løb lavede Niklas en god start og kunne ubesværet køre sin første Citroën DS3 Cup-sejr i hus. Med et forspring på næsten 30 sekunder er der ikke meget at være i tvivl om.

- Det var fedt at tage sejren i mit første løb, fortæller Niklas. Jeg lavede en god start og kom godt afsted, og så nød jeg godt af at der var lidt kamp om pladserne bag mig. Det gav mig godt med luft til forfølgerne, så jeg koncentrerede mig om at køre hurtige og stabile omgangstider.


Niklas i front. Der var han hele weekenden
(Foto: Gripping Media)

Ved middagstid søndag var Niklas igen klar til start i den frækt dekorerede Citroën DS3 Cup-racer. Denne gang startende fra sjettepladsen, da startplaceringen til andet heat består af de seks bedste fra første heat - i omvendt rækkefølge.

- Da starten gik, fik jeg sat ret godt i gang, så det lykkedes mig at overhale en masse allerede i det første sving, siger Niklas, som efter én omgang var på førstepladsen igen. Den placering holdt hele vejen til mål.

- Det har virkelig været en fed weekend, hvor teknikken har fungeret perfekt og jeg har været heldig at være de rigtige steder på de rigtige tidspunkter. Som ny kører i klassen er det altid spændende at se hvor ens niveau ligger, og med de to sejre tror jeg at det kunne gå hen og blive en helt sjov sæson!

Niklas har således taget en solid føring i mesterskabet. Om to uger går det atter løs, når Citroën DS3 Cup bliver sluppet fri på Niklas' hjemmebane, Padborg Park. Her håber Niklas at kunne gentage succesen fra Djursland.

- Det ville da være sjovt at vinde igen, men nu kommer der 60 kg succesballast i bilen, og så bliver det nok lidt sværere at køre fra de andre, siger Niklas.


Der var fart i Niklas' Citroën DS3 Cup-racer
(Foto: Gripping Media)

NDK Racing - www.niklasdallknudsen.dk

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Niklas Dall Knudsen
  • Ring Djursland
  • 21/04/13 - Ring Djursland - Citroen DS3 Cup
  •