Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Tre forskellige vindere i sæsonpremiere for Formel Ford

Formel Ford - DK 
23/04/13 

Michael Markussen, Joakim Darbom og Lasse Sørensen skilte sig ud på Ring Djursland
Det blev med tre forskellige løbsvindere, at sæsonen i Formel Ford-klassen i weekenden blev skudt i gang på Ring Djursland. Michael Markussen, Kolding, Lasse Sørensen, Svenstrup, og svenske Joakim Darbom var de tre herrer, som hver især fik lov til at komme øverst på podiet, og fælles for alle tre løbsvindere gjaldt det, at de måtte kæmpe for deres førstepladser.
 

Michael Markussen kunne dog notere sig for sæsonstartens eneste start-mål-sejr, da han førte samtlige 19 omgange af klassens første løb, men han fik det dog ikke let. Gennem hele første halvdelen af løbet blev han skygget af Lasse Sørensen, og det var først, da teamkammeraten begik en mindre fejl og tabte kontakten til Michael Markussen, at denne kunne cementere sin føring ved at opbygge et forspring på 14 sekunder ved det ternede flag.


Lasse Sørensen og Michael Markussen kæmpede hårdt om føringen i flere af Formel Ford-klassens løb
(Foto: Henning Smed)

I andet løb blev begge kørere fra RS Competition dog udfordret af Joakim Darbom. Et teknisk problem havde betydet, at svenskeren måtte starte fra pitten i første heat, hvorfor han derfor ikke kom til at spille nogen rolle. Det gjorde han derimod i andet heat, hvor han fra start lagde sig imellem d’herrer Markussen og Sørensen. Den førende Michael Markussen havde en lille buffer, for bagfra blev Joakim Darbom presset af Lasse Sørensen, men der blev holdt et meget højt tempo. Alle i trioen formåede således på skift at sætte hurtigste omgang, og mod løbets slutning lykkedes det så Joakim Darbom at få rystet Lasse Sørensen af sig og gå til angreb på Michael Markussen, som passerede få omgange før mål.

Før tredje heat blev svenskeren atter ramt af teknisk problemer, så han slet ikke kom til start, så her blev løbet én lang duel mellem Michael Markussen og Lasse Sørensen. Her var det Lasse Sørensen, som førte fra start, men han blev snart presset af Michael Markussen, som på sjette omgang fandt en åbning og strøg forbi. Selv om Lasse Sørensen lagde sig i slipstrømmen på teamkammeraten, virkede der ikke til at være en mulighed for at komme forbi, men i banens hårnål på næstsidste omgang kom Michael Markussen lidt for langt ud i svinget, og det udnyttede Lasse Sørensen til at dykke indenom og tage sejren.

Formel Ford-feltet talte på Ring Djursland flere debutanter, og her var det Frederik Schandorff, Rønde, som klarede sig bedst, da han scorede to tredje- og en fjerdeplads, hvorfor han kunne lægge sig på en foreløbig tredjeplads i mesterskabet. Den unge djurslænding blev dog udfordret af en deltager fra egnen – veteranen Niels Ejnar Rytter, Trustrup – som lejlighedsvis kunne sætte teenageren under pres.

I klassen for biler med de tungere Zetec-motorer var der tre kørere, som gjorde sig positivt bemærket og specielt i det andet af de tre løb leverede godt og tæt race, hvor de kæmpede om den interne førsteplads.

Trioen var Sander Wichmann Mortensen, Valby, Lasse Jacobi Ougaard, Odder, og Mathias Storbank, Give, og over en god del af heatet havde de en intens kamp, inden Mathias Storbank kunne passere konkurrenterne og for anden gang i weekenden blive noteret som bedste Zetec-kører.


Lasse Jacobi Ougaard (tv) og Mathias Storbank sluttede det afsluttende løb før tid efter hård kamp
(Foto: Henning Smed)

Den ære fik den lange Give-kører derimod ikke i sidste heat. Her var han i kamp mod Lasse Jacobi Ougaard, men denne kamp sluttede imidlertid før tid med et sammenstød, som sendte begge kørere ud af løbet. I stedet kunne Sander Wichmann Mortensen notere sig for sin første sejr i Zetec Cuppen.

Mesterskabsstilling - generelt

1. Michael Markussen Kolding Aquila-Duratec 61
2. Lasse Sørensen Svenstrup Aquila-Duratec 58
3. Frederik Schandorff Rønde Mygale-Duratec 42
4. Joakim Darbom Sverige Van Diemen-Duratec 33
5. Niels-Ejnar Rytter Trustrup Ray-Duratec 32
6. Slavko Ivanovic København Ray-Duratec 22
7. Mathias Storbank Give Van Diemen-Zetec 18
8. Sander W. Mortensen Valby Van Diemen-Zetec 12
9. Lasse Jacobi Ougaard Odder Aquila-Zetec 10
10. Frank Mortensen Helsinge Ray-Duratec 7
11. Christian Schandorff Rønde Mygale-Duratec 5
12. Jørgen Løjborg Jensen Esbjerg Mygale-Zetec 2
 
Mesterskabsstilling - Zetec Cup
1. Sander W. Mortensen Valby Van Diemen-Zetec 55
2. Mathias Storbank Give Van Diemen-Zetec 50
3. Jørgen Løjborg Jensen Esbjerg Mygale-Zetec 42
4. Lasse Jacobi Ougaard Odder Aquila-Zetec 36

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 21/04/13 - Ring Djursland - Formel Ford - DK
  •