Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans - testdag

Der kommer 4 Audi R18 e-tron quattro til testdagen på Le Mans

Le Mans
testdag 

20/04/13 

Le MansLørdag den 9. juni kommer Audi, helt som forventet, til den officielle testdag på Le Mans.
I stedet for de 3 tilmeldte biler til 24 timers løbet, så kommer Audi med hele 4 biler til testdagen, hvor den 4. dog ikke skal deltage i 2013 udgaven af løbet.
 

Den 4. Audi kommer på banen den 9. juni sammen med dækfabrikanten Michelin. Formålet med at bil nummer 4 er der, er officielt at de skal teste de smallere 2014 dæk, og berige Michelin med en masse vigtig information om hvordan dækket opføre sig.


Kan Audi køre hurtig/hurtigere på 2014 dækkene?
(Foto: Audi Sport)

Til 2014 sæsonen kommer en mængde nye reglementer til alle Le Mans serierne, og her i blandt et helt nyt dækreglement. Fra 2014 bliver dækkene 14 tommer i stedet for de 16 tommer, som vi i dag kender i bredden, samtidig reduceres højden på dækket til 28 tommer, i stedet for 28½ tommer.


2014 dækkene bliver smallere end 2013 udgaven
(Foto: Audi Sport)

Den 4. Audi R18 e-tron quattro bliver skrevet på startlisten sammen med de øvrige Audi Sport Team Joest biler, men de får support af et helt seperat test team fra Audi Sport. Det bliver Marco Bonanomi der skal køre bilen, og han eneste mål er at teste dækkene og indsamle data for Michelin.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Audi Sport Team Joest
  • Le Mans
  • 09/06/13 - Le Mans - Le Mans testdag
  •