Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

GreenGT H2 er på banen

FIA WEC 
19/04/13 

World Endurance ChampionshipDet meget spændende GreenGT H2 projekt er nu kommet et afgørende skridt tættere på Le Mans. Teamet stiller op på den efterhånden noget kendte 56’ plads i årets felt på Le Mans.
Plads nummer 56 er forbeholdt eksperimenterende biler, og det må man sige at GreenGT H2 er.
 

GreenGT H2 er en meget eksperimenterende brint hybrid konstruktion, som bliver spændende at følge. Selskabet bag bilen har allerede lavet flere forskellige biler, men i år er deres hoved fokus på at få GreenGT H2 til at fungere optimalt til 24 timers løbet på Le Mans.


GreenGT H2 er på banen
(Foto: GreenGT)

Ud over at bilen indeholder en meget specielt teknologi, så er den bestemt også meget speciel at se på.

Bilen havde indtil for kort tid siden udelukkende været komponent testet, men nu har den for første gang været ude og køre på en racerbane. Teamet har været på Magny-Cours for at gennemføre en planlagt test, og de kom igennem denne uden uventede problemer.

Efter testen sagde direktør Jean-François Weber at teamet havde fået en masse vigtig information om bilen. Specielt var det vigtig at få information om hvorledes brændselscellerne ville opføre sig.

Samtidig var det vigtigt at få et fingerpeg om den aerodynamiske balance i bilen var iorden.


GreenGT H2 er bare speciel
(Foto: GreenGT)

Nu er teamet taget tilbage til udviklingscenteret, hvor alle data vil blive analyseret og herefter lavet modifikationer til bilen.

Det bliver bestemt spændende at følge den bil frem imod Le Mans.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Le Mans
  • 23/06/13 - Le Mans - FIA WEC - FIA VM
  • Har du lyst til at lytte til fremtidens racerbil?
  •