Dansk Super Kart

Frederik Vesti til 1. og 2. afd af Dansk Super Kart

17/04/13

Weekenden d. 13-14 april stod på endnu et race, for det unge gokart talent Frederik Vesti.
Denne weekend skulle der køres 1. og 2 afd af det danske mesterskab i cadett junior dette forgik på Københavns gokart bane. Frederik Vesti mødte op til løbet med bagagen fuld af selvtillid, da han weekenden forinden vandt 1. afd af DM i den større klasse Rotax Mini.

Frederik havde til dette løb fået et tilbud om at stå i den danske Tony Kart forhandlers telt og få kyndig vejledning af Jimmi (Ejer af Dansk karting Center/ Dansk Tony Kart forhandler), som Frederik og far Peter Vesti glædeligt tog imod.

Løbet der skulle køres er et nyt koncept der blev startet op sidste år hvor hver deltager trækker lod om motorerne, dette gøres for at opnå de mest lige forhold for kørerene så det udelukkende er chaufføren og kartopsætningen der spiller ind.

Ugen op til løbet stod på træning, på den lille snæver bane på Amager. I træningerne viste Frederik sin hurtighed, og placerede sig i toppen af de kører der trænede. Lørdag morgen stod på 2 træningspas, hvor Frederik og mekanikker og far Peter Vesti ikke kunne finde farten i karten og Frederik måtte derfor kæmpe en brag kamp for at levere tider der var konkurrence dygtige.

Tidstagning blev heller ikke ligefrem en succes for den unge jyde Frederik Vesti. Frederik led under motorproblemer, og var derfor kun i stand til at placere sig som nummer 11 ud af de i alt 27 kører. En noget uvant situation for Frederik. Efter tidtagningen skulle der køres 2 indledende heats og en finale. Frederik måtte i begge sine indledende heats kæmpe hårdt for placeringerne, da motorproblemerne fortsatte og Frederik ikke havde mulighed for at kører tider der kunne placere ham i toppen. I første indledende heat kørte Frederik sig fra 11 pladsen til 8 pladsen trods hans omgangstider kun svarede til en midterplacerning i feltet. Frederik brugte sin erfaring og kørte meget klogt og defensivt kørsel og formåede på den måde at holde de noget hurtigere konkurrenter bagved. Til de 2. indledende heat forsøgte mekaniker Peter Vesti at udbedre den motorfejl der drillede, dette skulle dog senere vise sig ikke at lade sig gøre. Motorproblemerne fortsatte hele vejen igennem indledende heat nummer 2, men på samme måde som heat nummer 1 formåede Frederik alligevel at kører en 8 plads hjem trods de meget langsomme omgangstider.

(Foto: Vesti)

Imellem heat 2 og finalen blev fejlen på motoren fundet, nærmere bestemt fejlen i karburatoren. En fjeder var gået i stykker i karburatoren, så hver anden gang Frederik trykkede speederen i bund gav den ikke fuld gas og derved tabt motorkraft. Fejlen blev udbederede. Frederik skulle starte finalen fra en 6 plads, hvilket var et fint udgangspunkt taget højde for de langesomme omgangstider i de indledende heats. Starten gik, og straks kunne de ses at Motor og kart fungerede optimalt. Frederik leverede lyn hurtige omgangstider og kørte sig hurtigt op på 4 pladsen. Indtil den uheldsramte Frederik i en hård kamp mod en konkurent røg op over i curb, og derved slog armen ind imod motoren så benzin slangen hoppede af karburatoren og måtte derfor udgå.

Søndag stod på endnu 2 træninger 1 tidstagning og 3 heats. Frederik bøvlede igen med farten i karten og placerede sig som nummer 5 i tidtagningen blot 1.5 tiendedel efter nummer 1. Frederik manglede i sine indledende heats ligesom dagen forinden farten men formåede alligevel at tage to 5 pladser i sine 2 indledende heats. Frederik startede finalen fra 5 pladsen, og måtte tilslut tage sig til takke med en 4 plads, hvilket var et fint resultat for den ellers uheldige weekend. Vesti Motorsport vil gerne takke Dansk Karting Center for kyndig vejledning.

Næste gang det går løs for den unge jyde er weekenden d. 20 og 21 April hvor der køres 2. afd af DM i Barmosen på Sjælland.