Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon

Ferrari, Porsche og BMW i kamp på Ring Djursland

Special Saloon 
17/04/13 

24 biler er tilmeldt Special Saloon Car-klassen ved årets Åbningsløb
Det bliver med et flot felt af biler i mange klasser, at Ring Djursland i den kommende weekend tager hul på den danske asfaltbanesæson med sit åbningsløb. En af de klasser, der kan præsentere rigtig mange biler på den kuperede racerbane ved Pederstrup, er Special Saloon Car-klassen. 24 biler er således tilmeldt klassen, hvor stort set alt er tilladt, så længe det tekniske reglement ikke udtrykkeligt forbyder det.
 

Det er ikoniske mærker som Ferrari, Porsche, Chevrolet og BMW, man bl.a. vil kunne opleve på Ring Djursland i kamp med prototyper som Aquila og Scotty foruden en række specialbyggede biler. Det store felt gør, at det er svært at pege på en klar favorit, men der er vist ingen tvivl om, at Porsche vil være et mærke, som vil komme til at sætte sit præg på begivenhederne.


Johannes Graversen fra Trige og Christian Siepmann fra Risskov er blandt de kørere, man kan opleve i Special Saloon Car-klassen på Ring Djursland

Der er således tilmeldt hele fire eksemplarer af Porsches hurtige 911 GT3-racer, hvor et af dem køres af den forsvarende SSC-mester Jørgen Hansen, Fjenneslev, mens et andet eksemplar skal bestyres af en dansker, som efter flere års fravær vender tilbage til en dansk racerbane. Det er Roland Poulsen, Sverige, der har tilbragt sidste sæson på bl.a. de tyske racerbaner i sin Porsche, som han nu kører med for første gang herhjemme.

Ferrari- og Chevrolet-mærkerne repræsenteres af henholdsvis Preben Grundtvig, Vejle, og Knud Erik Sørensen, Åbyhøj, mens BMW-flankens bedste kort bliver Michael Klostermann, Gørløse, og Christian Siepmann, Risskov.

Men favoritværdigheden i Special Saloon Car-klassen kommer måske til at ligge hos to helt andre kørere? De to tidligere mestre Claus Christensen, Risskov, og Johannes Graversen, Trige, har nemlig begge meldt deres ankomst, hvor Claus Christensen tager hul på sin tredje sæson i Aquila-Chevrolet, som sidste år var blandt klassens hurtigste biler, mens Johannes Graversen i sin hjemmebyggede Fiat X1/9 Turbo altid er at finde forrest i feltet.


Jørgen Hansen (t.h.) starter titelforsvaret bag rattet af sin Porsche på Ring Djursland den 20.-21. april

Det er ikke kun Special Saloon Car-klassen, der kan præsentere store felter ved Åbningsløbet på Ring Djursland. Mange biler vil man også kunne opleve i klasserne OK Legend Car Cup, Yokohama 1600 Challenge og Yokohama Super Cup.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 21/04/13 - Ring Djursland - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her