Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Det mest åbne Yokohama 1600 Challenge i mange år

Yokohama
1600 Challenge 

16/04/13 
Yokohama

Vi går med stor sandsynlighed, den mest spændende Yokohama 1600 Challenge sæson i mange år, i møde.
25 kørere fordelt på 10 forskellige bilmærker/modeller er tilmeldt til sæsonen, og modsat de seneste sæsoner, kan der ikke på forhånd udnævnes 1 eller 2 helt sikre titelkandidater.
 

Yokohama 1600 Challenge har fået det privilegie at bliver udnævnt til officielt DIF Danmarksmesterskab i 2013, og har desuden gennem flere sæsoner, været udvalgt som ungdomsklasse under DASU.

Den forsvarende mester, Tommy Nygaard, skulle efter planen have forsøgt at forsvare mesterskabet, men valgte at indstille karrieren tidligere på året. Frederik Mortensen, som sluttede 2’er i mesterskabet i 2012, har valgt at prøve nye udfordringer, i det Svenske JTCC Clio Cup mesterskab.

Dennis Bannergård har sluttet de seneste 3 sæsoner i top 3, så han vil derfor umildbart være den oplagte aftager til tronen. Men også kørere som Steffen Petersen, som har været med i toppen af både Suzuki Swift Cup og senest Yokohama 1600 Challenge, er en mulig titelkandidat. Michael Scharstein er den eneste kører, som har kørt med i samtlige sæsoner i ”det nye” 1600 Challenge, som blev indført i 2007, og med 4. pladsen i 2012, har han både erfaringen og farten til at være med helt i toppen. Så er det ham, der skal slå de unge løver? Eller bliver det en helt 4. kører der løber med DM titlen?


(Foto: Denner Photo)

Rookie-mesterskabet, som er for kørere der aldrig har kørt asfaltbaneløb før, har helt sikkert også været medvirkende til at tiltrække unge kørere. Yokohama 1600 Challenge har til pt. 7 tilmeldte til rookie-mesterskabet, hvoraf 4 kommer fra gokartklasserne Rotax Junior og Rotax Senior. Det er henholdsvis Jonas Lynge, Nicki E. Kristensen, Jacob Mathiassen og Nicolai Nielsen. Klassen har også tiltrukket yderligere 2 kørere fra Rallycross sporten, Søren Lyck og Karsten Olsen, efter at brødrene Morten og Mikkel Jespersen skiftede fra grus til asfalt i 2012 med flotte resultater til følge.

Men rookie-mesterskabet tæller også en debutant fra Carsten Lorenzen, som ikke tidligere har kørt nogen form for racerløb – på nær lidt motocross tilbage i ungdomsskolen.

Det er svært at pege på nogen åbenlys kandidat til titlen som rookie-mester, da de alle er meget kompetente kandidater. Det kommer til at afhænge af, hvem der bedst i gang på sæsonen – men også hvem der scorer point konstant fordelt over hele sæsonen. Testkørslerne forud for sæsonen, har vist at der er masser af fart i de nye deltagere.


(Foto: Denner Photo)

Som noget nyt er der blevet indført et oldboys-mesterskab for kørere over 45 år. Her stiller førnævnte Michael Scharstein op mod klassens alderspræsident Rudi Larsen, som fylder 67 i juli. Ydermere deltager klassens Kørerrepræsentant Jesper Bendsen, samt Michael Christensen også i denne kamp. Hvem af dem der løber med titlen, er ligesom de 2 andre mesterskaber, et åbent spørgsmål.

I både rookie- og oldboys-mesterskabet er det muligt at tilmelde sig løbende gennem sæsonen. Vi ved allerede på nuværende tidspunkt, at der kommer minimum 1 kører mere til oldboys-mesterskabet efter sommerferien.

Sæsonen kommer til at strække sig fra Åbningsløbet på Ring Djursland 20.-21. april, til finaleløbet 5.-6. oktober på Padborg Park

Så kom forbi banen på Djursland, og følg de spændende dyster ude på banen. I Yokohama 1600 Challenge er der altid garanti for masser af kampe fordelt over hele banen.

Tidsplanen er følgende:

Lørdag 20. april
Træning08.35 - 08.55
Kvalifikation11.15 - 11.35

Søndag 21. april
Løb 108.50 - 09.1515 min. + 1 omgang
Løb 2 12.45 - 13.1515 min. + 1 omgang

Jens Jensen
Kørerforeningen Gr. N
Yokohama 1600 Challenge


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 21/04/13 - Ring Djursland - Yokohama 1600 Challenge - DM
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: