Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legend Car Cup

Så er det forår!! Men ikke ifølge termometeret

Legend Car 
15/04/13 

dog er Legend Car Cup sæsonen er snart i gang!
En vinterpause på næsten syv måneder, er næsten ikke til at bære for en ung gut der lige har vundet sit femte løb i sin debut sæson. I Nymark Racing har vi også været langt omkring i vinterpausen, der var folk som ville have Frede i DTC, skulle vi kigge mod udlandet, eller hvad skulle vi?
 

Selvfølgelig har Frederik ambitioner, men han er også ung, og under uddannelse, så det naturlige valg blev endnu sæson i Legend Car, hvor Frederik i 2013 kører efter mesterskabet!

Der er gået mange måneder siden det sidste løb på Ring Djursland, hvor Frederik scorede to første og en anden plads til det sidste løb i 2012. Vinteren er brugt til at gennemgå og optimere Fredes Chevy '34 Legend Car Cup racer! Grundet det dårlige forårsvejr, var der først mulighed for at teste på Jyllandsringen den 10. april, hvilket er meget senere end normalt.


Endelig fik Frederik Nymark mulighed for at komme i bilen efter en lang vinter pause
(Foto: Motorsporten.dk)

Teamet har i løbet af vinteren købt Mads Caprani’s bil fra 2012 sæsonen og da motoren i den bil kun havde kørt to løb i sidste sæson, valgte Nymark Racing at lægge denne motor over i Frederiks bil.

Frederik var i sit eget luftlag, for efter næsten 7 måneder uden et rat i hånden, var det en super tændt og motiveret Frederik der kørte ud på Jyllandsringen kl. 8.20 med næsten frost på banen! Vi havde mulighed for at teste indtil kl. 12.30 og der blev ændret og forsøgt alternative setups, for at få det bedste ud de nye Yokohama dæk som Legend Car Cup kører på i år. Det var en tydelig tilfreds Frederik Nymark, der steg ud af Legend Car no. 48, efter sidste test."Vi har allerede fundet en rigtig god balance i bilen, og der er mere at hente på tiden" sagde Frede!


Efter vinterpausen skal man lige finde grænsen igen
(Foto: Motorsporten.dk)

Fredag, før en vis herre har tænkt på at snitte et par nye sko! kørte teamet til Sturup Raceway i Sverige for endnu en test. Dagen startede med fugtig bane, hvilket gav os mulighed for at teste de nye dæk med regnvejrs setup. Det blev til mange omgange indtil at den "nye" motor desværre besluttede at sprøjte olien op som en anden saudiarabisk oliekilde. Vi kunne desværre ikke lokalisere hvor olien kom fra, og måtte pakke sammen og drage tilbage til Jylland. Når man krydser både Øresund og Storebælt med trailer, er der god tid til at komme med alverdens teorier om hvor utætheden kom fra, men løsningen kom først da raceren blev hejst op på værkstedet; over det hele!

BAD LUCK!
Fredes motor var desværre ligeså utæt som en Alfa Romeo fra ´78 der aldrig er blevet rustbehandlet, og uheldet fortsætter da vores motormand er på ferie, og derfor ikke kan nå at lave motoren inden første løb. Alle problemer har selvfølgelig en løsning, nogle er bare dyrere end andre, men teamets og KP Erhvervsbiler beslutning blev, at skal vi gå efter mesterskabet, skal vi også være 100 % klar, så lørdag hentede Fredes far en ny motor ved Tom Pedersen på Padborg Park, som er importør af alle dele til Legend Car.


Nu er unge Frederik klar til Ring Djursland
(Foto: Motorsporten.dk)

Den flunkende nye motor er nu monteret i Frederiks Legend Car no. 48, og alle de erfaringer vi har fået på Jyllandsringen og Sturup Raceway, er evalueret, og omsat til et godt setup på raceren.

Frederik er klar til at vise, at de 9 podie placeringer han fik i sin debutsæson, ikke bare var begynderheld. Man får ikke noget foræret i en racerklasse med over 25 deltagere, der skal træning, motivation og vilje til. Men alt bliver ikke afgjort på banen, der skal opbakning til, og dét har Frede!

Vi har til den kommende sæson fået flere nye sponsorer som Euro Poultry, Favrskov BLIK og Depot Østjylland, hvilket betyder at mulighederne nu er endnu bedre, men det er klart at en ny motor tærer på budgettet. Så derfor, har du en samarbejdspartner, ven af huset eller en rig tante, der vil støtte Frede, så sig endelig til.

Husk! Vi arrangerer også firmature til alle former for motorløb, for eksempel Le Mans, Formel 1 m.m.

Efter første løbsweekend vil teamets anden bil også være færdigsamlet og klar til at køre. Det vil være muligt at leje teamets anden bil til et enkelt løb, eller resten af sæsonen.

Nymark RacingLæs mere om:
  • Frederik Nymark
  • Nymark Racing
  • Jyllandsringen
  • Ring Djursland
  • Sturup Raceway
  • 21/04/13 - Ring Djursland - Legend Car - DM
  •