Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Kinas GP - straf til Mark Webber

Formel 1 
13/04/13 

De der fulgte dagens kvalifikation til det kinesiske Grand Prix, kunne se Red Bull køreren Mark Webber køre af banen og ind i et sikkerhedsområde lige efter Q2.
Der var straks flere formodninger om årsagen hos de forskellige tv-reportere og i første omgang sagde man fra Red Bull Racings side at man mente at det var brændstoftrykket der forsvandt - og det var til dels rigtigt, men årsagen var ikke oplyst.
 

Red Bull køreren Mark Webber får lov til at starte sidst i søndagens kinesiske Grand Prix. Efter at der har været teknisk undersøgelse af hans bil efter den lidt hastige bortkørsel fra banen, så har FIAs kontrollanter konstateret at manglende brændstoftryk som Red Bull i første omgang gav som årsag til det hastige exit, skyldtes brændstofmangel.

Der var kun halvanden deciliter tilbage i tanken i Mark Webbers bil og det er efter reglementet alt for lidt. Det blev omgående omsat til en straf hvor Mark Webber skal starte sidst i søndagens løb.

Red Bull Racing har siden meddelt at fejlen er fundet i en del af deres tekniske udstyr der skal kontrollere at det er den rigtige mængde brændstof der bliver fyldt på bilerne. Udstyret har svigtet og det koster så altså en straf til Mark Webber.

Dons

Læs mere om:
  • Mark Webber
  • Red Bull Racing
  • Zhuhai
  • 14/04/13 - Shanghai - Formel 1
  •