Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Rotax

Frederik Vesti sejrer ved 1. afd af DM 2013 i Rotax Mini

Rotax 
10/04/13 

Lørdag d. 6 og søndag d. 7 april lagde Ikast gokartbane asfalt til 1. ud af de i alt 8 afdelinger af det danske mesterskab i gokart for Rotax klasserne. Her deltog den kun 11 årige jyde, Frederik Vesti med stor succes.
 

Frederik har i vinterperioden været på 2 træningsture til Italien for at opbygge sin form og hurtighed i gokarten frem mod den kommende sæson, hvilket skulle vise sig at give pote.

Frederik Vesti skal i sæsonen 2013 forsat køre ved det prestigefyldte team RS-Competition, som i sæson 2012 var en stor faktor for Frederiks konstante top placeringer i Rotax mini, hvilket også endte ud i en samlet 2. plads i DM á point med nummer 1.

Fredagen op til løbet stod på træning, hvor Frederik i samtlige træningspas var hurtigst af de i alt 19 kørere. I nogle af træningerne var han hurtigere med op til et halvt sekund. Lørdag formiddag blev der igen kørt træning, før det over middag gik løs med den meget vigtige tidtagning. Frederik udnyttede sin hurtighed og satte sig på poleposition, og skulle derfor starte de 6 følgende heats fra allerforreste startrække.

Lørdag eftermiddag gik det løs med heats. I første heat ud af de i alt 3 om lørdagen, måtte Frederik se sig passeret af konkurrenten Nicklas Manager og derfor tage sig til takke med 2. pladsen. Derfra så Frederik sig ikke tilbage, og vandt med god stil over samtlige konkurrenter i de efterfølgende 2 heat om lørdagen. Dette var i sig selv et fantastisk resultat af den første dag, da teamet hele dagen led under motorproblemer.

Søndag stod på en kort warm-up, 2 heat og den alt afgørende finale. Frederik var hurtigst i den korte warm-up. I første heat måtte Frederik, ligesom dagen forinden, se sig passeret af hans hurtige konkurrent Nicklas Manager og igen køre i mål som nummer 2. Frederik satte turbo på og vandt efterfølgende pre-finalen og finalen med maner. Frederik opfylder dermed sine egne forventeringer og indtager 1. pladsen i det samlede mesterskab.

Næste gang det går løs, er d. 12-13-14 april, hvor Vesti skal køre med i første afdeling af DM i den noget mindre klasse Cadett junior, hvor der bliver kørt på små karter med mindre motorer. Her er konkurrencen endnu hårdere.

Vesti Motorsport ser frem til sæson 2013 hvor der i alt skal køres løb 21 weekender.

Vesti Motorsport


Læs mere om:
  • Frederik Vesti
  • Midtjysk Karting Bane, Ikast
  •      ASETEK SIMSPORTS