Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Fra Rotax Junior til Yokohama 1600 Challenge

Yokohama
1600 Challenge 

09/04/13 
Yokohama

Teamet består udover Jonas af hans lillebror Martin og far Henrik Lynge. Der er ikke nogen fast mekaniker tilknyttet teamet, men håber på hjælp fra venner og familie, når der er brug for en hjælpende hånd.
 

Jonas Lynge bor til dagligt i Nibe, og er 16 år gammel.

Jonas startede med at køre gokart som 9-årig, på gokartbanen i Mou. Han fik hurtig smag for gokartsporten, og har sidenhen kørt masser af podiepladser hjem.

De største resultater til dato, er en 2. plads i DM for Rotax Junior og en 3. plads i Rotax Max Challenge. Begge resultater blev kørt hjem i 2011.


(Foto: Lars-Emil Mikkelsen)

2012 blev uheldigvis til en meget kort sæson, da Jonas blev påkørt af en konkurrent, og desværre måtte sidde ude pga. en skade resten af sæsonen.

2013 har teamet valgt at hoppe fra gokart sporten til asfaltbanesporten. Efter at have set kammeraten Martin Andersen deltage i Yokohama 1600 Challenge i 2012, med flotte resultater, valgte teamet at købe dennes Peugeot 207, for så at give sig i kast med mesterskabet. En vigtig faktor i valget af netop denne klasse, var også det høje deltagerantal og de mange tætte dueller.

Teamet har indtil videre fået lavet nogle gode aftaler med Wika Skilte, Statoil, Tegee-Dan og Viborg Autoteknik, som vil støtte teamet igennem debutsæsonen 2013, og håber på at flere vil støde til i løbet af sæsonen. Wika Skilte har allerede hjulpet med at give bilen et nyt flot design til 2013.


(Foto: Lars-Emil Mikkelsen)

Målene for 2013 er at køre en hel sæson, og på trods af et lavt budget, forhåbentlig give konkurrenterne kamp til stregen. Det vigtigste er at gennemføre løbene, og at høste så meget erfaring i racerbilen som muligt.

Jonas Lynge er også tilmeldt rookie-mesterskabet, hvor han skal kæmpe med 6 andre kørere, om at blive årets bedste banesportsdebutant i Yokohama 1600 Challenge.

Jonas Lynge har valgt at fortsætte i Yokohama 1600 Challenge 2013, med nummeret fra gokarttiden - startnummer 56.


Jens Jensen
Kørerforeningen Gr. N
Yokohama 1600 Challenge


Læs mere om:
  • Jonas Lynge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: