Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Dansk Drifting Serie

Nu får de danske driftere et mesterskab at kæmpe om

Dansk Drifting
Serie 

03/04/13 

Dansk Drifting SerieDansk Drifting Serie udkæmpes over seks weekender hen over sommeren
Vi har set dem før. Chaufførerne i de biler, som på deres ydre minder om vores egne personbiler på landevejen. Hvis det altså ikke var for deres opsigtsvækkende dekorationer og logoer. Men netop disse chauffører kan noget andet – og meget mere – end blot at forvandle et anonymt køretøj til noget farvestrålende. De kan også gøre kørslen i disse biler til noget sprudlende.
 

De er driftere.

Nogen definition findes ikke i den danske retskrivningsordbog. Endnu. Men det kommer, for drifting er populært. Hvad enten man er aktiv udøver eller tilskuer. Det handler kort og godt om at få sin bil til at skride gennem svingene. Med så megen røg fra dækkene som muligt. Og i en vinkel, der er så stor som mulig i forhold til den længderetning, bilen grundlæggende bevæger sig i.


Dansk Drifting Series er årets nyhed indenfor såvel drifting som dansk motorsport

”Populært sagt kan man sige, at drifting er motorsportens svar på kunstskøjteløb,” forklarer Preben Jensen fra Motor Sport Sønderjylland. ”Hvor et rally er et mountainbikeløb på fire hjul og en baneløb er et sprint på linje med atletikkens 400 meter-distance, så er det de kunstneriske aspekter, som er i højsædet i drifting.”

I drifting gælder det kort og godt om tre ting. At få så megen fart på som muligt gennem svingene. At komme så tæt på det såkaldte clipping point – spidsen af svinget. Og at gøre det hele med så megen stil og drama som muligt. Resultaterne måles ikke i meter eller tiendedele af sekunder, men i point. Der har tidligere været gjort nogle forgæves tiltag på at få en dansk turnering op at stå, men nu sætter en af landets største bilsportsklubber – Motor Sport Sønderjylland – hele sin erfaring bag et reelt mesterskab, efter at man har fået en kontrakt med Dansk Automobil Sports Union om at afvikle drifting i Danmark.

”Sidste år havde vi en række af Danmarks bedste driftere til at køre ved vores løb på Padborg Park, og vi fandt ud af, at vi sammen kunne skabe noget, der var større,” siger Preben Jensen. ”Vi har derfor skabt Dansk Drifting Serie, der bliver en serie af arrangementer, hvor driftere fra hele landet kæmper om at blive Danmarks bedste.”

Dansk Drifting Serie afvikles efter følgende kalender:

4.-5. majPadborg Park
15.-16. juniFDM Jyllandsringen
29.-30. juniPadborg Park
17.-18. augustRing Djursland
24.-25. augustFDM Jyllandsringen
5.-6. oktoberPadborg Park

Motor Sport Sønderjylland

Morten Alstrup


Drifting seriens kalender