Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Snedåb for Historisk Rally Team Mejer

DM Rally 
30/03/13 

Det var under de absolut værste vejrforhold, at Historisk Rally Team Mejer indledte sæson 2013 i Tyskland i weekenden 21. – 23. Marts. 2013. Der var ny personsammensætning i bilerne, idet Kurt Mejer havde Steen Bøgelund med som co-driver, mens Heino Mejer havde overtaget Kurt Mejers tidligere co-driver Bo Mølgaard.
 

Teamet havde forberedt sig maksimalt til årets første løb i Tyskland, men vejrgudernes udfordringer, havde ingen forudset. ADAC Wikinger Rallye 2013 blev afviklet under de værste vejrforhold som er set i mange år i forbindelse med DM-Rally.

Snestorm og isglatte veje
Allerede torsdag, hvor der blev kørt shake down, så rallykørerene kunne teste bilerne, og lave de sidste justeringer, blev de sat på prøve. Snestormen rasede, så man nogle steder blot kunne se 5 -10 meter frem. Det værste var dog den fastkørte sne, som gjorde vejene isglatte, og dermed gjorde nedbremsninger næsten umulige.


Kurt Mejer i snemasserne
(Foto: Viggo Johansen)

Mange hastighedsprøver aflyst
Det hårde vejr fortsatte både fredag og lørdag. Under løbet blev flere af hastighedsprøverne holdt farbare med hjælp fra gravemaskiner og traktorer med sneplov, mens andre desværre måtte aflyses på grund af helt lukkede biveje. Enten var de veje hvor løbet skulle afvikles lukket af sne, eller de tilstødende veje som fungerer som redningsveje var blokeret, så der ikke kunne køres på dem. Heldigvis kommer sikkerheden frem for alt andet.

Heino Mejer ude på prøve 1
Som nævnt, var udfordringerne store, og også for store. Heino Mejer havde desværre allerede på 1. hastighedsprøve et par små afkørsler, og landede i den dybe sne. Det var vanskeligt at få bilen på vejen igen, og tidstabet blev ret stort. Ydermere dukkede der, sidst på prøve 1, en teknisk fejl op på bilen. Denne kunne ikke repareres på stedet, og Heino Mejer valgte at trække sig ud af løbet.


Heino Mejer på glatis
(Foto: Viggo Johansen)

Kurt Mejer gennemførte
Trods de vanskelige forhold, lykkedes det Kurt Mejer at gennemføre løbet. Kurt Mejer valgte den sikre strategi, at skulle have bilen med helt hjem, og dermed komme på resultatlisten ved løbets slutning. Der blev udvist forsigtig, om end hurtig kørsel. Resultatet blev for Kurt Mejer og Steen Bøgelund en sejr i klassen, samt en generel 33. plads ud af 77 startende. 54 hold gennemførte løbet.

Vil gå over i historien
Der er ingen tvivl om, at dette rally vil gå over i historien som et at de vanskeligste i nyere tid for danske rallykørere. Den sportslige værdi af løbet kan nok diskuteres, da det mere var vejrguderne der styrede bilerne end rallykørerne. Selv med 5 – 10 km/t. var der risiko for at køre af vejen og sidde fast i sneen. Hvis vejen skrånede lidt, var det nærmest umuligt at styre og bremse. Vi kan nu kun glæde os til at kunne give lidt gas i de næste løb, hvor sne og is forhåbentlig er en saga blot for denne sæson.

Viggo Johansen


Læs mere om:
  • Schleswig
  • 23/03/13 - Schleswig - DM Rally - DASU mesterskab
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: