Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Det er som det plejer - Yvan Muller skal slåes

WTCC 
29/03/13 

I næste weekend køres næste runde i World Touring Car Championship. Denne gang på smadrebanen i Marrakech i Marokko.
Som sædvanligt på disse smadrebaner, gælder det om at sikre sig god en startplacering som muligt for at undgå diverse sammenkørsler med alvorlige materielle skader til følge deraf.
 

En af de mest toneangivnende kørere nogensinde og især i nyere tid, er franskmanden Yvan Muller. Selvom Chevrolet har lukket sit fabriksteam, solgt bilerne og har trukket sig ud, så er Chevrolet Cruze bilerne stadig dem der skal slåes. RML teamet sikrede sig ret hurtigt underskriften på en ny kontrakt med Yvan Muller, som i forvejen kender teamet. Og allerede i weekenden kom første rate af tilbagebetalingen til teamet i form af to sejre på Monza banen i Italien.

Nu kommer så to løb på bybanen i Marrakech. Blandt Chevrolet kørerne kommer den største trussel vel fra 3 - 4 kørere. Teamkollega Tom Chilton kan drille Yvan Muller ligesom bamboo-engineering kørerne Alex MacDowall og James Nash også kan gi' den gas. Og så er der lige ham Michel Nykjær fra det lille og kolde land mod nord. Han viser respekt for de erfarne kørere, men så heller ikke mere. For Michel Nykjær har formatet til at vinde løb, men kan hans nye team og bilen følge med ham? Til dels hvilket vi så på Monza, men hvad med en bybane? Her er forholdene helt anderledes.

SEAT har også et håndfuld kørere der godt kan drille Yvan Muller. Blandt dem den tidligere teamkollega Rob Huff. Men også Marc Basseng har vist tegn på talentet. Og så er der Pepe Oriola der på en god dag kan køre drømmekørsel. Ladas situation er ikke helt kendt, men man arbejder på højtryk for at få bilerne klar efter at de blev slået temmelig meget i smadrer på Monza.

BMW vil også gerne blande sig og her vil Gabriele Tarquini og Tom Coronel især gerne blande sig i toppen. Også den nye Honda vil være med, men det er ligesom at hverken BMW eller Honda har fundet den nødvendige fart - endnu. Det kan måske hjælpe at Chevrolet'erne skal slæbe på succesballast denne gang.

Dons

Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Yvan Muller
  • Marrakech (gadeløb)
  • 07/04/13 - Marrakech (gadeløb) - WTCC
  •