Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Kim Madsens fight i snemasserne

DM Rally 
26/03/13 

Første afdeling af DM i rally Wikinger Rally, blev lidt af en prøvelse for Kim Madsen og Line Lykke Jensen. Allerede ved løbets shakedown torsdag aften stod det klart at løbet på ingen måde kom til at passe til den iltre Peugeot 306 Maxi, som med knap 300 hk og træk på forhjulene er noget af et monster, når vejene er glatte og fedtede.
 

Teamet besluttede derfor relativ hurtigt, at det primære mål var at køre sikkert og gennemføre, og så se hvor mange point det kunne blive til. Igennem hele løbet blev deltagerne mødt af fygesne og isglatte veje, og til tider snestorm! Kim og Line besatte 2. pladsen i Tunet National og sluttede på en 22. plads generelt i feltet af danske og tyske biler.


Store mængder af sne og isglatte veje gjorde det ekstra udfordrende at styre den hurtige Maxi

"Det er noget af det vildeste jeg har prøvet"
Sådan lyder det fra en lettet Kim Madsen ved målstregen. “Vi er glade for at nå helskindet i mål, hvor vores fokus udelukkende var at score flest point i vores klasse. Vores taktik med forsigtig kørsel viste sig at være rigtig, og flere af vores konkurrenter måtte da også udgå, eller kaste håndklædet i ringen. Fra start vidste vi, at Kenneth Madsen var umulig at bide skeer med, da hans opsætning med bl.a. smalle vinterhjul giver en kæmpe fordel i sådan et løb her. Vores bil er en asfalt-bil, og ikke bare sådan at ændre på. Vi kørte med asfalt opsætning og samme hjul som normalt, men monteret med standard vinterdæk fra Yokohama", forklarer Kim. Jeg må indrømme, at jeg er meget tilfreds med en 2. plads og 15 point her, efter at være udgået de to seneste år i Tyskland", lyder det fra en tydelig tilfreds Kim Madsen.

Noget af en debut for Line
Wikinger Rally var det første i andenkørersædet for Line Lykke Jensen, og hun fik noget at se til. "Vi har jo ikke rigtig fået kørt stærkt, men så fik vi prøvet så meget andet. Vi havde nogle mindre afkørsler, og jeg måtte da også selv ud og skubbe os fri på et tidspunkt. Ved en anden afkørsel var vi heldige at der bl.a. stod nogle af vores egne folk, som hurtigt fik os på vejen igen. Løbets overraskelse var nok da vi midt på en prøve blev mødt af en modkørende sneplov, der var sendt ud fordi vejen var sneet til, ", beretter Line.


Kim Madsen og Line Lykke fik lov at skåle i champagne ved målstregen i Wikinger Rally

Champagnen smagte godt
Der var tydelig tilfredshed at spore i Slagelse-teamet ved mål, og det nye rallypar kunne da også nyde et velfortjent glas champagne. "Line har fået en god start, vi er kommet igennem uden skader på bilen, og vi har fået 15 point på kontoen", er Kims konklusion. Dermed en rigtig god sæsonstart trods det udfordrende vintervejr. Næste afdeling køres 10. og 11. maj i Juelsminde.

Kim Madsen Motorsport
Henrik Bülow Andersen


Læs mere om:
  • Kim Madsen
  • Schleswig
  • 23/03/13 - Schleswig - DM Rally - DASU mesterskab
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: