Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Svanholt: Den sværeste sæsonstart nogensinde i Rally DM

DM Rally 
26/03/13 

Tim Svanholt og Carina Møller i deres Mitsubishi Lancer Evo VIII sluttede med tredjeplads i et kaotisk åbningsløb præget af isnende kulde, voldsomt snefog og spejlglatte veje, der jævnligt blev blokeret af biler i grøften eller fastkørt i snedriver.
 

- Et af de sværeste løb, jeg nogensinde har kørt, fastslog Tim Svanholt, og betegnede første runde af årets DM-turnering i rally som et rent ud sagt kaotisk affære præget af snefog, meterhøje snedriver, fygning og kørsel med ordinære vinterdæk på veje dækket af fastkørt sne eller is.

- Med pigdæk på bilerne ville det have været noget helt andet, men på ordinære vinterdæk blev det afgørende med en 100 pct. præcis afstemning af farten og en perfekt balance. Kravet var 100 pct. koncentration hvert eneste splitsekund, tilføjede Tim Svanholt, om et rally med kørselsforhold, med sigtbarheder på ned til kun et par meter.


Med en Top 3-placering i det nordtyske sne-kaos er Tim Svanholt og Carina Møller i Mitsubishi Lancer Evo VIII kommet godt fra start i kampen om dette års mesterskab i Division A
(Foto: Johnny Pedersen)

- Blot med 30 km/t kunne man ende med at skøjte af vejen, hvilket mange også gjorde, forklarede Tim Svanholt, da han efter den sidste hastighedsprøve rullede over målrampen i det nordtyske Wikinger Rally sydøst for Flensborg.

Omkring halvdelen af løbets hastighedsprøver måtte aflyses på grund af vejrforholdene, mens deltagerne på andre prøver blev tildelt kalkulerede tider.

Vejene føg til hurtigere end løbsledelsen kunne få dem ryddet, og vejene blokeredes af biler, der kørte i grøften eller sad fast i en snedrive. Af de 69 startende biler nåede de 54 i mål.


Tim Svanholt og Carina Møller i dialog med fotografer i en servicepauser under det tyske vinterrally

De ekstreme udfordringer til trods var Tim Svanholt godt tilfreds med resultatet af sin egen og teamets indsats i det slesvigske snehelvede. Sammen med co-driveren Carina Møller sluttede han nemlig på tredjepladsen i såvel det danske generalklassement som i Division A for 4-hjulstrukne biler.

- Normalt domineres feltet af de hurtige Super 2000-biler, men denne gang var hestekræfterne af sekundær betydning. Det handlede primært om kørefærdigheder, dristighed, balance og held, forklarede Tim Svanholt, som selv mistede tid på en snurretur og en tur i en snedrive.

Sidste års guldvinder i den 4-hjulstrukne division parkerede sin Peugeot 207 Super 2000 i en grøft, så generalklassementet blev domineret af tre 4-hjulstrukne standardbiler med tidligere DM-vindere i førersæderne.

Wikinger Rallye blev en ekstraordinær udfordring, men med et effektivt teamwork i rallybilens cockpit og med teamets servicefolk samt en bil, som i vinterpausen er gennemrenoveret og optimeret, lykkedes det Tim Svanholt at sikre sig gode point til DM-regnskabet forud for årets anden runde i Juelsminde den 10-11. maj.


Svanholt og Møller på vej i deres Mitsubishi Lancer Evo VIII gennem snefog, omringet af store snedriver på isglatte eller mudrede veje til en slutplacering som nummer tre i generalklassementet og Division A

Efter åbningsløbet har Steen Andersen-Iben Louring, Brøndby/Amager, i Mitsubishi Lancer Evo VII, taget føringen med 21 point, mens Max Christensen-Preben Jensen, Svenstrup/Rødding, i Subaru Impreza WRX STI, er på andenpladsen med 15 point og Tim Svanholt-Carina Møller, Roskilde/Tåstrup, i deres Mitsubishi Lancer Evo VIII og med 12 point er på en delt tredjeplads sammen med de tidligere DM-vindere Ib Kragh-Mie Petersen, Juelsminde, i Peugeot 207 Super 2000.

Svanholt Automobiler


Læs mere om:
  • Carina V. Møller
  • Tim Svanholt
  • Schleswig
  • 23/03/13 - Schleswig - DM Rally - DASU mesterskab
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: