Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Perfekt sæsonstart for Frank Nielsen i Tyskland

DM Rally 
25/03/13 

Den lokale rallykører scorede maksimumpoint til Danmarksmesterskabet
Frank Nielsen og hans vestjyske makker Per Brodersen fik en nærmest perfekt sæsonstart, da de deltog i weekendens premiereløb i kampen om det danske mesterskab i rally. De startede i det tyske Wikinger Rallye, og gennem hele løbet lå de på førstepladsen i divisionen for tohjulstrukne biler.
 

Ikke nok med det. De var i deres klasse også oppe mod konkurrenter fra både Norge og Tyskland, og her endte de kun med at blive slået af de regerende norske mestre.

”Jeg synes, at løbet er gået godt for os, når man tænker på, at vi havde startproblemer torsdag aften. Det var styreboksen, som drillede os til testen, men derefter har bilen egentlig gået perfekt resten af tiden,” siger Frank Nielsen.


Frank Nielsen og Per Brodersen kæmpede sig frem til maksimumpoint i Wikinger Rallye

Men løbet i Tyskland gav ellers masser af andre udfordringer for deltagerne. Kraftig blæst gav snefygning og delvist tildækkede veje, hvor Wikinger Rallye skulle køres. Men rallykøreren fra Odder holdt så nogenlunde sin bil på sporet, og der var kun en mindre skade på den ved ankomsten til mål.

”Et sted var snedriverne så høje, at de rykkede halvdelen af den forreste kofanger af,” fortæller Frank Nielsen. ”Den vildeste afkørsel, vi havde, var, da vi gled ligeud i et T-kryds og holdt ovre på den modsatte side. Vejen var glat ligesom et spejl, så bilen gled lige tværs over vejen med tre kilometer i timen. Flere steder kunne vi intet se, og på et tidspunkt spurgte jeg Per, om han kunne se noget foran os. ’Nej, men jeg kan se svinget deroppe, og der skal vi op’ svarede han bare, og så måtte vi køre efter det.”

Wikinger Rallye var det første løb, Frank Nielsen og Per Brodersen havde sammen, og det blev en god debut.

”Per har været en super andenkører at få med. Han lever op til forventningerne og meget mere. Han har fuldstændig styr på tiderne, og tingene kører bare,” siger Frank Nielsen, der også fik gavn og glæde af den rallyskole, han havde været på i Norges vintervejr.

”Jeg har nok kunnet bruge mere end jeg egentlig selv synes, at jeg har brugt. Det er ting som bremse- og svingteknik, som jeg har brugt en del af. I stedet for at give stødgas, har jeg kørt med en mere stille fod på speederen hele tiden, og så har køretræningen selvfølgelig også hjulpet noget.”

FN-Rally

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Frank Nielsen
  • Schleswig
  • 23/03/13 - Schleswig - DM Rally - DASU mesterskab
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: