Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Madsen/Dernoff startede DM-forsvar med rallysejr

DM Rally 
25/03/13 

Suzuki Motorsport i almindelighed og Kenneth Madsen/Henrik Dernoff (Gørlev/Ringsted) i særdeleshed fik en rigtig god start på årets rallysæson, da kampen om Danmarksmesterskaberne blev skudt i gang ved ADAC Wikinger Rallye. Ligesom sidste år kørte makkerparret deres Suzuki Swift 2000 Maxi til en sejr i Tunet National.
 

”Vi vandt med et stort forspring – det gjorde vi også sidste år, men det har været taktisk kørsel, som har været udslagsgivende denne her gang. Vi har ikke dummet os, men det har de andre, så vi står stærkere end dem lige nu,” siger Kenneth Madsen. I mål efter lidt mere end fem kvarters kørsel havde han et forspring på seks minutter til nærmeste konkurrent i løbet, der var præget af sne og is på hastighedsprøverne.


Kenneth Madsen og Henrik Dernoff vandt DM-premieren

”Sejren er ikke kommet i hus på baggrund af resultatet af en enkelt hastighedsprøve, men gennem indsatsen under hele løbet. Man var ikke sikker på noget som helst, før man var i mål i dette her løb, for man kunne køre nok så sikkert og så med ti kilometer i timen ryge ned i en grøft og sætte meget tid til. Sejren var først sikker, da vi kørte hen over målrampen.”

Sammen med teknikerne fra Suzuki Motorsport var Kenneth Madsen/Henrik Dernoff meget bevidste i deres valg af dæk til rallybilen.

”Da der var så megen sne, som der var, holdt vi os til helt smalle standardvinterdæk fra Yokohama, og det var først til sidst, da vi kun skulle køre en industriprøve, at vi ændrede bilen til en asfaltopsætning og monterede nogle regndæk.”

Det andet mandskab fra Suzuki Motorsport, som deltog i ADAC Wikinger Rallye, var René Harms/John Madsen (Nørre Alslev/Dianalund). De var til start i deres utunede Suzuki Swift Sport, men stillede faktisk op i samme gruppe som deres sejrrige teamkammerater.

”Jeg skal senere i år køre i den Suzuki Swift 1600 Maxi, som jeg kørte åbnervogn med i Suzuki Rally sidste år, men vi kunne ikke nå at få den klar, så jeg kørte med min nuværende bil i stedet,” fortæller René Harms.


René Harms og John Madsen kæmpede med elementerne

”For os blev dette her løb et løb ligesom for alle andre, der var med, nemlig et løb hvor det handlede om ren overlevelse. Det var mange gange tilfældigheder, som var afgørende, men vi er glade for at være i mål. Meget glade, selv om løbet godt måtte have varet lidt længere, men sådan er det. Vi kørte tre prøver fredag, en rigtig prøve lørdag og så to gange sprint til sidst. Sådan er det. Det kan vi ikke lave om på, for vejrguderne er jo, som de er.”

Suzuki Motorsport
Anders Lysen


Læs mere om:
 • Henrik Dernoff
 • John Madsen
 • Kenneth Madsen
 • René Harms
 • Schleswig
 • 23/03/13 - Schleswig - DM Rally - DASU mesterskab
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: