Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Morten Karl valgte selv at stoppe til Wikinger Rallye

DM Rally 
25/03/13 

Morten Karl valgte selv at stoppe efter 3 prøver til årets Wikinger Rallye d. 22 – 23 marts, fordi han ikke vurderede at det sikkerhedsmæssigt var forsvarligt at fortsætte i en baghjulstrækker med masser af HK. De fleste øvrige kørere med tilsvarende biler valgte at melde fra før start.
 

Løbet der foregik i Slesvig i Nordtyskland er normalt en stor oplevelse for de danske kørere med udfordrende prøver, men hvor det normalt er kuperede veje der udfordrer kørerne var det i år vejret der var den største udfordring. Resultatmæssigt startede det godt for Morten Karl, for efter 2 prøver var han overraskende i spidsen for Tunet National, men med en blanding mellem sne, is og en smule asfalt følte han at det var bilen og underlaget der bestemte slagets gang og ikke ham selv.


Underlaget var en blanding af is og sne ved årets Wikinger Rallye
(Foto: Sascha Dörrenbächer, rallye-magazin.de)

Problemet med en potent baghjulstrækker, som vores, på dette underlag er at den laver hjulspin hele tiden og der er meget lidt vægt/styring på forhjulene.

På prøve 3 er vi tæt på ikke at kommer op over en stigning på grund af is, men på vejen ned igen går der total ”Bambi på glatis” i den og på vej til et vinkelsving får bilen sit eget liv og glider ind i en snedrive og sidder fast. Det største problem er at vi holder rigtig uheldigt og med islag og ringe sigt er vi bange for at der kommer en bil bagfra og kører op i os – heldigvis sker det ikke.

Vi får bilen bakset ud igen efter 6-7 minutter, men ved også at det her kan ske for vores konkurrenter på næste prøve så resultatmæssigt er det ikke en katastrofe. Næste prøve bliver aflyst fordi sikkerhedsvognen kører fast og da vi kommer til natpausen vælger vi at stoppe som de andre baghjulstrækkene mens vi har en hel bil og fordi vi kom for at køre motorløb.

Det var ikke lige den start på mit comeback jeg havde håbet på, men Ib Kragh har garanteret at der ikke er sne til DM 2, der gennemføres d. 10 – 11 maj i Juelsminde, så der er vi tilbage igen og der håber jeg at det er mig der styrer bilen og ikke omvendt.

Det positive ved dette løb var at bilen kørte uden problemer og mit og Finn’s samarbejde også virkede, selv under disse forhold slutter Morten Karl.

Finn Thomsen
PROTECH SPORT


Læs mere om:
  • Morten Karl
  • Schleswig
  • 23/03/13 - Schleswig - DM Rally - DASU mesterskab
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: