Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Steen Andersen vinder sin første generalsejr i et DM-rally

DM Rally 
24/03/13 

Fredag aften og hele lørdag kæmpede den danske rallyelite i første afdeling af Danish Rally Championship, ADAC Wikinger Rallye, der blev kørt lige syd for den dansktyske grænse. Og det blev virkelig et løb, der krævede sin vikinger, for specielt en kraftig blæst betød, at mange hastighedsprøver fygede til med sne.
 

Flere af de 14 planlagte hastighedsprøver måtte stoppes eller afbrydes, men ud af snekaosset kom Steen Andersen/Iben Louring, Brøndby/København, som tog sejren i det danske generalklassement.

”Grundrecepten har været at tænke sig rigtig, rigtig godt om, at lave nogle gode noter og køre 100 procent efter dem,” fortalte Steen Andersen efter at være kommet i mål. ”Vi har ikke oversatset på nogen måder og har heller ikke været af vejen en eneste gang, og det er opskriften på det.”


Steen Andersen/Iben Louring scorede deres første generalsejr i DM-sammenhæng
(Foto: Johnny Pedersen)

Parret i den røde, blå og hvide Mitsubishi Lancer lagde ud med at være hurtigst på den første hastighedsprøve, men senere kom de regerende Danmarksmestre i division A, Christian Jensen/Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, i front, men på den første eftermiddagsprøve gik det galt.

”Vi kom udenfor vejen, og så sad vi fast. Det tog rigtig lang tid, inden vi kom fri, og så var vores respittid udløbet,” forklarede Christian Jensen. Hans sortie betød, at Steen Andersen/Iben Louring kom tilbage i front.

”Det har været et spørgsmål om at tænke sig om og så sørge for at få vejgreb,” sagde Steen Andersen. ”Man kan godt regne ud, at hvis man ikke kan komme af sted, så kan man heller ikke stoppe og slet ikke med en bil, der er så tung, som vores er. Det har udelukkende været et spørgsmål om at koncentrere sig hele tiden. Lige så snart det glipper et enkelt øjeblik, så hænger du ude i rabatten, og det har vi bare ikke gjort.”

Trods en rallydebut i 1985 og utallige Danmarksmesterskaber er det første gang nogensinde, at Steen Andersen er blevet bedst af alle i en afdeling tællende til det danske mesterskab i rally.

”Det undrer ærlig talt også mig, men jeg har kørt i en masse biler, hvor det ikke har virket for mig, men denne her Mitsubishi virker bare perfekt,” siger han.

Steen Andersen/Iben Louring havde ved mål i det noget afkortede løb mere end et minuts forspring til næstbedste danske hold Max Christensen/Preben Jensen, Svenstrup/Rødding, der til gengæld kun sikrede sig andenpladsen i division A med et fem sekunders forspring til Tim Svanholt/Carina Møller, Roskilde/Herlev.


Max Christensen/Preben Jensen kørte sig ind på en andenplads i ADAC Wikinger Rallye
(Foto: Johnny Pedersen)

ADAC Wikinger Rallye talte også til det tyske mesterskab, og at de danske hold var godt med, blev understreget af, at seks danske hold kom blandt de ti bedste generelt. Her var de firhjulstrukne biler naturligvis dominerende, mens også blandt bilerne med træk på blot et hjulpar gjorde danskerne det godt.

Kenneth Madsen/Henrik Dernoff, Gørlev/Ringsted, og Frank Nielsen/Per Brodersen, Odder/Lem St., der tog maksimumpoint i henholdsvis division C for tunede nationale biler og division B for internationale tohjulstrukne biler, sluttede således på henholdsvis 14. og 15. pladsen. I division D for ikke-tunede nationale biler gik sejren til Ole Jensen/Claus Lanther, begge Kalundborg.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Steen Andersen
  • Schleswig
  • 23/03/13 - Schleswig - DM Rally - DASU mesterskab
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: