Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford

Nye udfordringer til nordjysk racing-talent

Formel Ford 
20/03/13 

Familien Sørensen fra Motorsport Nordjylland (MNJ) har gennem de sidste mange år deltaget aktivt sammen med sønnerne: Marco og Lasse omkring motorsport. Far Ruben L. Sørensen kan der for roligt røbe, at der bliver snakket meget race omkring middagsbordet i det nordjyske.
 

- Ja, jeg skulle nok aldrig have købt til en lille go kart til Marco på hans 3 års fødselsdag. Herved fik han smag for motorsport, og dette har nu været familiens samlingspunkt de sidste 15 år. Meget tyder desuden på, at interessen også vil fortsætte hen over en længere periode i fremtiden, idet lillebror Lasse også har vist stort talent for race - senest i en single seater.


MNJ’eren afsluttede 2012 med en heatsejr i DM-finalen på FDM Jyllandsringen

- Lillebror Lasse er bogstaveligt talt født med benzin i blodet, supplerer mor Connie. - Han har været mere eller mindre tvangsindlagt til at kikke på motorsport fra sidelinjen, når storebror Marco kørte race rundt omkring i Danmark samt mange steder i Europa. Heldigvis viste Lasse også vist stor interesse for at sidde bag rattet, hvorfor han lige som storebror fik sin allerførste go kart som 3-årig…..

MNJ-familien har hele tiden sat en stor ære i, at sønnerne skulle afprøve deres motorsportstalent på et fornuftigt budget. Far Ruben fortsætter: - Så vidt muligt har vi prøvet på IKKE at gøre forskel på knægtene. Dette har været noget af en udfordring i en sportsgren, hvor pengene er en væsentlig faktor for at komme frem i front.


Lasse L. Sørensen er klar til at trække i arbejdstøjet til nye udfordringer i RS Competition

2012 blev startåret (rookie) for Lasse L. Sørensen, hvor den nordjyske teenager skiftede fra karting til den noget større single seater.

- Man kan ikke tørtræne til at blive en god racerkører, konstaterer Lasse L. Sørensen. - Her er den eneste gældende medicin: HANDS AND BODY ON. I al beskedenhed fremviste jeg i rookie-året støt stigende formkurve, hvilket blev cementeret med en heatsejr i DM-finalen på FDM Jyllandsringen. Sammenlagt blev DM-resultatet 2012 en femteplads.


2013-sæsonen for Lasse L. Sørensen foregår i den danskbyggede Aquila F1-racer hos RS Competition

Til 2013-sæsonen har Lasse L. Sørensen & Co. takket JA til racingteamet: RS Competition, hvor teamchef Robert Schlünssen oplyser: - Vi ser frem til samarbejdet med Lasse. Han er en topmotiveret kører ud fra livsfilosofien om, at man ikke får noget forærende inden for motorsport på topplan.

RS Competition har allerede startet forberedelserne til 2013. Racingteamet drog i midten af marts til Circuit Calafat (3.250 m. lang rundbane) i Spanien for at give Lasse L. Sørensen og teamkammeraten: Mikael Markussen vigtig grundtræning gennem tre dages intensiv tests i den danskbyggede Aquila F1.

- I RS Competition satser vi på DM-slutplaceringer i TOP TRE for vores to kørere, afslutter Robert Schlünssen. - I Spanien var de pænt jævnbyrdige, hvilket lover for et spændende 2013, hvor vi skal køre 8 DM-weekender fordelt på både Danmark og Sverige.

Lasse L. Sørensen er desuden med i Talentudviklings-projektet, som er tilrettelagt i samarbejde mellem Dansk Automobil Sports Union og Team Danmark.


Lasse L. Sørensen ser frem til en spændende 2013-sæson

Motorsport Nordjylland

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Lasse L. Sørensen
  •