Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Suzuki Motorsport godt forberedt til rallypremiere

DM Rally 
19/03/13 

Suzuki Motorsport er godt forberedt, når kampen om Danmarksmesterskabet i rally starter i det nordlige Tyskland, hvor det traditionsrige ADAC Wikinger Rallye køres fredag den 22. og lørdag den 23. marts. Kenneth Madsen/Henrik Dernoff (Gørlev/Ringsted) er i deres Suzuki Swift 2000 Maxi klar til at forsvare sidste års Danmarksmesterskab i Tunet National, mens René Harms/John Madsen (Nørre Alslev/Dianalund) for første gang skal køre sammen i teamets nyeste bil – en ny Suzuki Swift Sport i Standard National.
 

”Vi har ikke ændret så meget på bilen, for den kørte jo godt, da vi satte den i vinterhi, og jeg synes, at jeg fik kørt os godt ind på bilen ved den første test,” fortæller Kenneth Madsen, der dog til testen ikke havde sin faste andenkører med, da Henrik Dernoff var forhindret.

”Selv om Henrik og jeg ikke har kørt sammen siden sidste års finale, så ser jeg ingen problemer i det, for vi skal køre en shake down-test dagen inden løbet.”


Kenneth Madsen og Henrik Dernoff er klar til at forsvare DM-titlen

Det var netop i ADAC Wikinger Rallye, at Kenneth Madsen/Henrik Dernoff med en sejr lagde grundlaget for deres Danmarksmesterskab.

”Mit mål er da at få en pokal med hjem, men hvilken størrelse, det bliver, ved vi først lørdag aften,” griner Kenneth Madsen. ”Vi har bl.a. fået en ny deltager i klassen i form af Morten Karl, og det bliver spændende at se, hvor han vil være placeret i feltet.”

”Der plejer at være nogle spændende og udfordrende prøver, og sådan tror jeg også, det bliver i år. Vejret virker spændende. Vi har fået godt og grundigt med sne herhjemme på det seneste, og jeg håber da ikke, at vi får det, for det vil være en gevaldig udfordring.”

René Harms deltog i de tre afsluttende løb i DM-sæsonen sidste år. Her måtte han dog køre med en standardgearkasse i den nybyggede bil, men det bliver ikke tilfældet i ADAC Wikinger Rallye.

”Vi har fået den rigtige gearkasse i bilen, og når alt er nyt, skal det justeres ind, og jeg skal også have lært at køre med gearkassen,” fortæller René Harms. ”Med sådan en dog-box-gearkasse skal man f.eks. være mere brutal end med en normal gearkasse. Den siger nogle lyde, som man bare skal glemme, at man hører, og så skal man lære at skifte gear uden kobling. Det er faktisk sværere, end jeg havde troet, men det skal nok blive godt.”


René Harms har fået racergearkasse i sin Suzuki Swift

Den nye gearkasse er ikke det eneste, der er blevet opdateret på Suzukien i vinterens løb.

”Vi har lavet nogle forbedringer på opsætningen af undervognen, og dem skal jeg også have kørt mig ind på,” siger René Harms. ”Vi har prøvet nogle forskellige ting til vores test, så vi ikke skal gøre det under løbet, for til Wikinger Rallye skal vi gerne bare køre. Vi glæder os meget – men ikke til, at det måske bliver snevejr.”

Suzuki Motorsport
Anders Lysen


Læs mere om:
 • Henrik Dernoff
 • John Madsen
 • Kenneth Madsen
 • René Harms
 • Schleswig
 • 23/03/13 - Schleswig - DM Rally - DASU mesterskab
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: