Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Danmarksmesteren: ”Lige på og hårdt”

DM Rally 
19/03/13 

Peugeot Sport Dealer Team DK stiller op med uændret bemanding, når kampen om Danmarksmesterskaberne i rally indledes den 22.-23. marts ved ADAC Wikinger Rallye i Nordtyskland.
 

I division C kører Kjeld Seidler og Marc Troels-Smith fra Holmegaard og Store Heddinge i Peugeot RCZ, mens teamets to Peugeot 207 Super 2000 i division A atter bestyres af henholdsvis Esben Hegelund og Karsten Isaksen fra Hadsten og Egtved og de forsvarende Danmarksmestre Christian Jensen og Freddy Pedersen fra Ans og Bjerringbro.

”Det bliver lige på og hårdt for vores vedkommende,” siger Christian Jensen inden sæsonpremieren. ”Vi har gennemført en funktionstest, hvor vi efter klargøringen af bilen har sikret os, at alting andet fungerer, som det skal. Og det gør det.”


Christian Jensen og Freddy Pedersen håber på at kunne fortsætte, hvor de slap – med endnu en sejr i division A

Men når det går løs på den første hastighedsprøve ved fredag aftens del af ADAC Wikinger Rallye, så starter Christian Jensen og Freddy Pedersen ikke på helt bar bund. De vil også have deltaget i en shake-down aftenen forinden.

”Vi har ikke foretaget nogle ændringer på 207’eren, så for Freddys og mit vedkommende gælder det blot om at være klar fra start, så vi kan få noget fart i kroppen,” siger Christian Jensen. ”Selve løbet strækker sig over 24 timer fra første til sidste hastighedsprøve – selvfølgelig med nattepausen imellem – men inden da er der også 24 timer. Først shake-down aftnen inden og så notekørslen på prøverne om formiddagen og eftermiddagen, hvor vi kun må gennemkøre dem to gange.”

Mandskabet i Peugeot Sport Dealer Team DK’s anden Peugeot 207 Super 2000 har dog allerede fået fart i kroppen. Det skete ved en testdag tidligere på måneden.

”Det var dejligt at komme i bilen igen og få rystet vores afkørsel fra finalen Bornholm ud af kroppen. Jeg må indrømme, at jeg bremsede lidt tidligt ved den første chikane, men derefter kørte det bare,” siger Esben Hegelund.


Esben Hegelund og Karsten Isaksen er klar til at følge op takter fra deres 2012-sæson

”Bilen kørte bare perfekt, og samarbejdet mellem Karsten og jeg fungerede også bare. Bilen står som ny, så det giver os blod på tanden forud for Wikinger Rallye.”

Det bliver anden gang, at Esben Hegelund og Karsten Isaksen deltager i det tyske DM-løb sammen. Målsætningen for dem er meget præcis.

”Vi fortsætter, hvor vi slap sidste år, hvor vi lå på tredjepladsen, da vi udgik, men hvis prøverne er lidt som sidste år, så vil vi prøve os lidt frem, for det er vigtigt for os at komme i mål,” siger Esben Hegelund. ”Kan vi se, at vi har tempoet, vil vi ikke være blege for at give gas. Men vi skal gennemføre. Det er målet for os!”

Kjeld Seidler og Marc Troels-Smith blev sidste år nummer tre i Danmarksmesterskabet for Division C, hvor de kørte i en Peugeot RCZ med røde stafferinger. I år starter de med en med blå stafferinger.

”Efter sæsonfinalen gjorde vi ’den røde’ klar til at blive lejet ud, hvorefter ’den blå’ blev optimeret til denne sæson, og nu er det den, vi kører i,” forklarer Kjeld Seidler. ”Udover farverne er det kun småting underneden, som adskiller de to biler fra hinanden.”


Efter to bronzemedaljer i division C jager Kjeld Seidler og Marc Troels-Smith medaljer af mere ædel karat i denne sæson
(Foto: Frederik Harms Christensen)

Men Kjeld Seidler håber dog på, at 2013 vil adskille sig fra 2012. Og 2011 for den sags skyld.

”Nu har Marc og jeg to år i træk fået bronzemedalje, og den slags metal er vi blevet lidt trætte af, så vi vil arbejde hårdt på, at vi kan veksle det til noget mere ædelt,” siger Peugeot RCZ-køreren. ”Men måske kan det blive svært bare at få noget metal i år…”

”Det tegner til at blive en hård division, vi er med i. I vores division er der nogle ret hurtige gutter med nogle brutale biler. Morten Karl og Kim Madsen kan være svære, og Kenneth Madsen plejer også at være hurtig. I Wikinger Rallye vil vi køre efter at komme i top 5 i division C. Selvfølgelig vil vi køre efter en podieplads, men det er nogle hårde drenge, vi er oppe imod.”

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
 • Christian Jensen
 • Esben Hegelund
 • Freddy Pedersen
 • Karsten Isaksen
 • Kjeld Seidler
 • Marc Troels-Smith
 • Schleswig
 • 23/03/13 - Schleswig - DM Rally - DASU mesterskab
 •    ASETEK SIMSPORTS