Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Frank Nielsen klar til sæsonpremiere i Tyskland

DM Rally 
18/03/13 

Rallykøreren fra Odder har dog haft en hektisk forberedelsesperiode
Efter en lang og til tider hektisk forberedelsesperiode er Frank Nielsen nu klar til at tage hul på årets Danmarksmesterskab i rally. Det kommer til at ske den 22. og 23. marts, hvor rallykøreren fra Odder deltager i det tyske Wikinger Rallye, som foregår små 30 km syd for den dansktyske grænse.
 

”Arbejdet med at få bilen klar har givet lidt sved på panden, men vi skal nok nå det,” siger Frank Nielsen, som dog allerede har været ude at køre stærkt i år. Det skete ved en rallyskole i Norge tidligere på året.


Frank Nielsen tager hul på sin 2013-sæson ved Wikinger Rallye i Tyskland

”Efter at have deltaget i rallyskolen har der været en del ting, som skulle udskiftes eller repareres. Bilen skulle således have helt ny kofanger på foran, for når man på rallyskolen kører på isglatte veje omgivet af høje snevolde, kan man ikke undgå at snitte dem, så det var kun det midterste af kofangeren, som var intakt. Støddæmperne skulle der også gøres noget ved, for efter at jeg havde været oppe at køre i kulden, begyndte olien at sive ud. Der var en lille utæthed inden, men når man kørte i minusgrader, kom der til at sidde sne og is på støddæmperne, og det gjorde udslaget.”

Mens den røde og hvide Citroën C2 R2 Max er særdeles velkendt for Frank Nielsen, så kommer 2013 alligevel til at byde på noget nyt for ham. Hans trofaste andenkører gennem mange år, Børge Jensen, har valgt at lægge styrthjelmen på hylden, og i stedet bliver det Per Brodersen, som skal læse noterne op for Frank Nielsen.

”Jeg har været ude at øve noter med Per. Det var perfekt. Det kørte bare, og jeg tror, at det nok skal blive godt,” vurderer Frank Nielsen.

”Vi gjorde det på den måde, at vi tog ud på nogle tilfælde veje, og så udformede vi noter på den første gennemkørsel, hvorefter vi kørte efterkontrol og fandt ud af, hvordan vi skulle samarbejde om det, og hvordan noterne skulle komme. I Wikinger Rallye må vi kun køre prøverne igennem to gange inden løbet, så der er det vigtigt, at de sidder første gang, så man kun skal rette småfejl anden gang.”

FN Rally


Læs mere om:
  • Frank Nielsen
  • Schleswig
  • 23/03/13 - Schleswig - DM Rally - DASU mesterskab
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: